Anne-Marie de Blaauw is werelddocent

Anne-Marie de Blaauw is werelddocent

Anne-Marie de Blaauw is mijn naam. Als werelddocent mag ik het onderwijs een beetje leuker maken door de wereld van improvisatietheater in de school te brengen.

Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de acteurs het verhaal ter plekke verzinnen en uitbeelden. Aan de hand van spelvormen worden de leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier meegenomen op ontdekkingsreis.

Ongemerkt worden vaardigheden als ‘Denken in mogelijkheden’, samenwerken en ‘Jezelf presenteren’ geoefend. Met respect voor elkaar worden leerlingen gestimuleerd om hun impulsen te volgen en is fouten maken een vereiste.

Bovenal is samen improvisatietheater maken en beleven leuk om te doen en is (faal)plezier gegarandeerd.

Anne-Marie de Blaauw

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.