Anne-Marie de Blaauw is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.

Anne-Marie de Blaauw is mijn naam. Als werelddocent mag ik het onderwijs een beetje leuker maken door de wereld van improvisatietheater in de school te brengen.

Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de acteurs het verhaal ter plekke verzinnen en uitbeelden. Aan de hand van spelvormen worden de leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier meegenomen op ontdekkingsreis.

Ongemerkt worden vaardigheden als ‘Denken in mogelijkheden’, samenwerken en ‘Jezelf presenteren’ geoefend. Met respect voor elkaar worden leerlingen gestimuleerd om hun impulsen te volgen en is fouten maken een vereiste.

Bovenal is samen improvisatietheater maken en beleven leuk om te doen en is (faal)plezier gegarandeerd.

Anne-Marie de Blaauw is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.
Anne-Marie de Blaauw

Anne-Marie is werelddocent bij onderwijsbureau Semko. Daarnaast is zij ook werkzaam als actrice, trainingsacteur en is zij eigenaresse van Ja!-Improvisatie waarmee zij cursussen, trainingen, workshops en voorstellingen op het gebied van improvisatietheater & toegepaste improvisatie verzorgt.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.