Anita Dijkstra

Mijn naam is Anita Dijkstra. In 2008 heb ik mijn bachelor degree Social work behaald aan de NHL te Leeuwarden. Social work staat beter bekend als maatschappelijk werk. In de afgelopen jaren heb ik vooral ervaring opgedaan als medisch maatschappelijk werker in revalidatiecentra in o.a. Friesland, Leiden, Lelystad en Almere. In de revalidatie kreeg ik te maken met zeer diverse doelgroepen. Ieder mens kan immers ziek worden en heeft dan mogelijk revalidatie nodig. Ik doe mijn werkzaamheden met veel passie, betrokkenheid en plezier. Ik haal veel voldoening uit de psychosociale begeleiding die ik mag bieden aan deze waardevolle mensen, ondanks dat de gesprekken soms emotioneel erg zwaar zijn.

Ik probeer altijd aan te sluiten

De begeleiding die ik bied wordt beïnvloed door theoretische kennis, werkervaring en persoonlijke ervaringen. Ik geloof erin dat je als hulpverlener altijd een stukje kwetsbaarheid van jezelf moet laten zien om werkelijk in verbinding te komen met de cliënt. Ik zal altijd proberen aan te sluiten bij de behoeftes en de wensen van de cliënt. Ik zit er immers voor hem of haar. In mijn begeleiding is het systeem een belangrijk aandachtsgebied. Daarom bied ik mogelijk ook begeleiding aan partners of gezinnen. Als individu worden we namelijk altijd beïnvloed door het systeem waarin we zijn opgegroeid en waarin we momenteel leven.

Als u meer wilt weten of mijn werkwijze, kan u daar meer over vertellen tijdens een telefonisch of persoonlijk gesprek.

Welbevinden en pedagogiek

Bij Onderwijsbureau Semko geef ik coaching aan leerkrachten. Ik richt mij vooral op het welbevinden van de leerkracht en het pedagogische aspect van het onderwijs.


Wist u dat onderwijsbureau Semko ateliers kan verzorgen voor kinderen. We hebben vele verschillende onderwerpen.