Anita Dijkstra

Mijn naam is Anita Dijkstra. In 2008 heb ik mijn bachelor degree Social work behaald aan de NHL te Leeuwarden. Social work staat beter bekend als maatschappelijk werk. In de afgelopen jaren heb ik vooral ervaring opgedaan als medisch maatschappelijk werker in revalidatiecentra in o.a. Friesland, Leiden, Lelystad en Almere. In de revalidatie kreeg ik te maken met zeer diverse doelgroepen. Ieder mens kan immers ziek worden en heeft dan mogelijk revalidatie nodig. Ik doe mijn werkzaamheden met veel passie, betrokkenheid en plezier. Ik haal veel voldoening uit de psychosociale begeleiding die ik mag bieden aan deze waardevolle mensen, ondanks dat de gesprekken soms emotioneel erg zwaar zijn.

Anita Dijkstra

Ik probeer altijd aan te sluiten

De begeleiding die ik bied wordt beïnvloed door theoretische kennis, werkervaring en persoonlijke ervaringen. Ik geloof erin dat je als hulpverlener altijd een stukje kwetsbaarheid van jezelf moet laten zien om werkelijk in verbinding te komen met de cliënt. Ik zal altijd proberen aan te sluiten bij de behoeftes en de wensen van de cliënt. Ik zit er immers voor hem of haar. In mijn begeleiding is het systeem een belangrijk aandachtsgebied. Daarom bied ik mogelijk ook begeleiding aan partners of gezinnen. Als individu worden we namelijk altijd beïnvloed door het systeem waarin we zijn opgegroeid en waarin we momenteel leven.

Als u meer wilt weten of mijn werkwijze, kan u daar meer over vertellen tijdens een telefonisch of persoonlijk gesprek.

Welbevinden en pedagogiek

Bij Onderwijsbureau Semko geef ik coaching aan leerkrachten. Ik richt mij vooral op het welbevinden van de leerkracht en het pedagogische aspect van het onderwijs.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen. Anita Dijkstra wordt advies gevraagd bij teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.