André Fraiquin is werelddocent

André Fraiquin is werelddocent

Striptekenaar, illustrator en ontwerper André Fraiquin geeft als werelddocent tekenlessen! In de overtuiging dat iedereen kan tekenen neemt hij kinderen mee in de wereld van cartoons, strips en karikaturen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze lessen leuk te vinden. Op elk niveau kun je lekker tekenen!
Wat heb je nodig om cartoons te tekenen? Of een tekening in cartoonstyle van je lievelingsdier? Hoe vertel je een verhaaltje met plaatjes? Er wordt aandacht besteed aan emoties, gebaren en accenten. Tijdens de lessen is veel interactie.

Er wordt veel origineel tekenwerk getoond. Zoals schetsen, inkttekeningen, ingekleurd werk, prints en spellen. Ook worden er filmpjes vertoond van het werken in de tekenstudio.

Kinderen mogen André alles vragen over zijn werk als tekenaar. De lessen zijn interactief, inspirerend en houden rekening met niveauverschillen.

André Fraiquin is cartoonist, striptekenaar, illustrator, ontwerper en leerkracht. Hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in het Friese Workum, een bruisend Elfstedenstadje aan het IJsselmeer. Zijn schoolschriftjes werden door hem al opgeleukt met tekeningetjes en schetsjes. Een beeld zegt soms immers meer dan duizend woorden. Na zijn havo- en atheneumtijd kwam hij als dienstplichtige bij de Koninklijke Marine. Daar tekende hij tot groot vermaak van zijn kazernegenoten cartoons van diverse officieren. In 1998 studeerde André af aan de PABO. De jaren daarna werkte hij naast zijn deeltijdwerk als leerkracht ook als cartoonist en striptekenaar voor een aantal kranten en tijdschriften. Hij schitterde in TsjekTV van Omrop Fryslân waarin hij een karikatuur tekende van presentator Reinout. Ook mocht hij workshops tekenen verzorgen op het allereerste Kinderboekenbal in Leeuwarden. Zijn interesse in digitaal ontwerp zorgde ervoor dat hij in 2009 AF Design startte. Ook webdesign, logo-ontwerp en gamedesign houdt hem bezig. André ontwerpt en tekent in opdracht van grote en kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Hij vindt het prachtig sinds een aantal jaren ook zijn passie, kennis en kunde van het cartoon- en striptekenen te delen!

André Fraiquin

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.