Mijn naam is Amerens Leegstra en van jongs af aan ben ik altijd creatief bezig. Ik ben in 1982 geboren in Tytsjerk en woon nu een dorpje verderop in Ryptsjerk. Je kunt mij tegenkomen in de Blokhuispoort Leeuwarden bij dbieb! Ik werk daar voor de teams Programmering & Onderwijs. Ik ontwikkel en geef o.a. ‘21st century skills’ workshops aan kinderen in de basisschoolleeftijd en dat is ontzettend leuk om te doen. Daarnaast ben ik met nog veel meer dingen en festivals bezig die we voor kinderen organiseren.

Naast mijn werk bij dbieb heb ik mijn eigen bedrijf ‘BlijKraal’. Ik ontwerp en maak zelf sieraden, je kunt ook zelf sieraden maken bij mij tijdens een workshop. Daarnaast ontwikkel en geef ik verschillende creatieve workshops en activiteiten voor kinderen. De afgelopen jaren heb ik op diverse scholen in Leeuwarden en Tytsjerksteradiel creatieve lessen en workshops mogen geven. Ook werk ik o.a. samen met Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en verzorg ik voor hen creatieve kinderworkshops gedurende het theaterseizoen en tijdens festivals.

Al met al ben ik graag met creativiteit bezig. Het is prachtig om de energie te zien die vrij komt bij kinderen, als ze creatief bezig zijn. En het belangrijkste vind ik dat het op hun manier gebeurt, dus niets is fout 🙂

Creatief met kleur

Tijdens deze dag neem ik de kinderen op een creatieve manier mee in de wereld van kleur. We kijken naar elkaar en de omgeving en gaan op zoek naar kleuren. Wat betekenen kleuren eigenlijk? Ze gaan onder andere creatief aan de slag om hun eigen fantasie beest te maken in bijzonder kleuren. Ik neem leuke boeken en werkbladen over kleur mee. We bekijken de kleurencirkel en ze maken een kleurenrups van diverse materialen. Afhankelijk van de groep gaan we dieper op de materie in. Al met al wordt het een fleurige, kleurige en creatieve dag! 

Amerens Leegstra is werelddocent voor onderwijsbureau Semko.