Alie Rienks, assessor

Alie Rienks

Alie Rienks (1966) is mijn naam, ik ben moeder van twee stoere jongens van 23 en 21 en woonachtig op een woonark in Snakkerburen, onder de rook van Leeuwarden. Bij mijn ark heb ik een bootje en een mooie tuin waar mijn katten en kippen heerlijk kunnen ravotten.

Graag ga ik op reis. Naast roadtrips door Europa ga ik ook graag backpackend naar meer exotische bestemmingen zoals recent Java en Vietnam. Ontspanning vind ik in klussen, koken en lekker eten, lezen en zeilen.

Sinds 1986 ben ik werkzaam in het onderwijs. In alle groepen heb ik lesgegeven, was vele jaren intern begeleidster, interim intern begeleidster, plaatsvervangend directeur en (meerschoolse) directeur. Als directeur heb ik o.a. een fusietraject begeleid. Momenteel ben ik directeur van een innovatieve en actieve basisschool met 150 leerlingen in Noord-Oost Friesland en ben ik intensief betrokken bij de bouw van Campus Damwâld, waar twee scholen en een sporthal hun plek krijgen. Naast de bouw ontwikkelen mijn enthousiaste team en ik een nieuw onderwijsconcept, gebaseerd op unitonderwijs en een beleeftuin rondom de school.

Alie Rienks

Als professional ben ik me voortdurend blijven ontwikkelen. Naast intern begeleidster en registerdirecteur ben ik NLP-practitioner. Tijdens alle facetten van het assessment zet ik naast mijn kennis ook mijn coaching vaardigheden in.

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van leerkrachten. Ik ben ervan overtuigd dat goed onderwijs aan kinderen begint bij de man/vrouw voor de groep. Het ontwikkelen van de kwaliteiten van leerkrachten vanuit hun talent. En vanuit dat talent doorgroeien. Het in kaart brengen van de talenten van de medewerkers en van daaruit samen ontwikkelpunten formuleren daar zit mijn kracht.

Alie Rienks is betrokken bij de volgende activiteiten van Semko:


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.