Agatha Koopmans

Mijn naam is Agatha Koopmans, 42 jaar oud, gehuwd en moeder van een zoon van 15 en een dochter van 19. Ik ben een Friese boerendochter die neergestreken is in Sneek.

In 2017 ben ik met pijn in mijn hart  na 15 jaar gestopt met de exploitatie van mijn tweetalige kinderdagverblijf en bso. Met deze doelgroep was ik dagelijks in weiland, paardenstal of park te vinden. Ik breng kinderen  graag met de natuur in contact door naar buiten  te gaan of de natuur naar binnen te halen. Deze visie is moeilijk uit te dragen met de huidige regelgeving binnen die branche. Ik ben hierop een opleiding in Wageningen gaan volgen tot groene praktijkdocent. Deze heb ik bijna afgerond. Daarnaast ben ik afgestudeerd als  docent gezondheidszorg en welzijn voor vmbo en mbo.

Mijn hobby’s? Lekker buiten zijn bij mijn hobbyboerderijtje de gezelschapsdieren en consumptiedieren verzorgen. Hier maak ik op kleine schaal CO2 neutrale biobrandstof van paardenmest. Ook ben ik met regelmaat te vinden op een boerderij met ruim 750 geiten. Hier help ik de lammetjes verzorgen en geef ik rondleidingen aan groepen. Daarnaast bezoek ik met mijn Engelse Pointer ouderen in verzorgingstehuizen. Deze hond is gediplomeerd gezelschaps- en therapiehond. Ook breng ik mijn passie voor koken over op het winkelend publiek van een grote supermarkt.

Door een gevarieerd aanbod voor jong en oud breng ik de leerlingen in contact met de natuur en hoop ik dat ze met andere ogen naar de natuur gaan kijken. Tijdens een ochtend, middag of een gehele dag maak ik er een leerzame en gezellige tijd van. Ik leer ze dat we respect moeten hebben voor de natuur en deze goed horen te verzorgen. Op een speelse manier gaan we aan de slag met herkenning en determineren van dieren én gaan we creatief aan de slag.

Agatha Koopmans
Agatha Koopmans

Agatha Koopmans is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.