Onze Wereld- Energie, Klimaat, Duurzaamheid- Wij & Zij

Graag kom ik een dag in de klas, en om met de leerlingen op verkenning te gaan ten aanzien van een vraagstuk van deze tijd en die deze generatie jongeren aanspreekt: Hoe zit het met de duurzaamheid van onze wereld, inclusief Klimaat?

We beginnen de dag met een algemene verkenning en vogelvlucht : wat weten we (nu) van de wereld- van energie, duurzaamheid en klimaat- en haar organisatie? Waar staan we nu? Waar denk je zelf over na? Waar maak je wel eens zorgen over? Wat spreekt je aan ?

Aan de hand van wat kort lesmateriaal (en wat aardige video-clipjes) van en over de VN Duurzaamheidsagenda (UN SDGs 2030), Klimaatakkoord en Wereld van Energie – zullen we ons als groep verder vormen.

De wereld van “Wij & Zij” – en op dit thema- gaan we hierna ook verkennen, en met als afronding voor de pauze: een kleine quiz  (behoort hier zeker tot een aardige mogelijkheid).

In de middag gaan we ook samen, en in kleine groepjes,in een cafetaria opstelling-  creatief, onze oplossing voor het Klimaat en Duurzaamheid – in woord en beeld maken en verder ontdekken (bijv. Creatieve expressie- tekening, lego, toneel, maar ook simulatie-spel, bordspel, etc.).

Adriaan Kamp
Adriaan Kamp

En hier kunnen we weer veel van elkaar leren!

Doel van de dag is om de groep en de leerlingen te helpen in haar bewustzijn, haar “ẅeten” en ook om  vertrouwen te scheppen dat als we samen- maar meer bewust van Natuur en de Ander (“Wij & Zij”) – , we bruggen kunnen bouwen naar een pracht wereld en toekomst.

 Adriaan Kamp is na zijn studie Technische Natuurkunde in Delft, internationaal gaan werken voor de Shell Groep. Hij heeft voor Shell in 4 landen gewoond en gewerkt, waarbij- als project manager (“baas(je)”)-  fabrieken gebouwd voor de olie- en gas-winning, en aan strategie- , bedrijfsontwikkeling deelgenomen.

Na de Shell Groep, is Adriaan zich aktief gaan inzetten voor het vraagstuk van deze tijd en dit thema[1]. Hij heeft o.a. hiervoor in Nederland, en op Nyenrode Business Universiteit , energie-transitie workshops opgezet- en die gegeven worden aan de veranderaars van deze wereld.   

Adriaan Kamp


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.