Onze Wereld- Energie, Klimaat, Duurzaamheid- Wij & Zij

Graag kom ik een dag in de klas om met de leerlingen op verkenning te gaan ten aanzien van een vraagstuk van deze tijd, die deze generatie jongeren aanspreekt: Hoe zit het met de duurzaamheid van onze wereld, inclusief klimaat?

We beginnen de dag met een algemene verkenning in vogelvlucht: wat weten we (nu) van de wereld van energie, duurzaamheid en klimaat en haar organisatie? Waar staan we nu? Waar denk je zelf over na? Waar maak je wel eens zorgen over?

Aan de hand van wat kort lesmateriaal (en wat aardige video-clipjes) van de VN Duurzaamheidsagenda (UN SDGs 2030), Klimaatakkoord en Wereld van Energie – zullen we ons als groep verder oriënteren.

De wereld van “Wij & Zij” gaan we hierna ook verkennen, met als afronding voor de pauze een kleine quiz.

In de middag gaan in kleine groepjes creatief onze oplossing voor het klimaat in woord en beeld maken (bijv. Creatieve expressie- tekening, lego, toneel, maar ook simulatie-spel, bordspel, etc.).

Adriaan Kamp
Adriaan Kamp

En hier kunnen we weer veel van elkaar leren!

Doel van de dag is om de groep en de leerlingen te helpen in haar bewustzijn en ook om vertrouwen te scheppen dat als we samen- maar meer bewust van Natuur en de Ander (“Wij & Zij”) – , we bruggen kunnen bouwen naar een pracht wereld en toekomst.

 Adriaan Kamp is na zijn studie Technische Natuurkunde in Delft, internationaal gaan werken voor de Shell Groep. Hij heeft voor Shell in 4 landen gewoond en gewerkt, waarbij- als project manager (“baas(je)”)-  fabrieken gebouwd voor de olie- en gas-winning, en aan strategie- , bedrijfsontwikkeling deelgenomen.

Na de Shell Groep, is Adriaan zich actief gaan inzetten voor het vraagstuk van deze tijd en dit thema. Hij heeft o.a. hiervoor in Nederland, en op Nyenrode Business Universiteit , energie-transitie workshops opgezet- en die gegeven worden aan de veranderaars van deze wereld.   


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.