Zingen is plezier, zingen is leren

Zingen is plezier

Een scholing voor het team: Zingen is plezier, zingen is leren

Muziek verbindt mensen over de hele wereld. Samen muziek maken is samen communiceren, zelfs als je elkaars taal niet spreekt, want muziek is de taal die iedereen spreekt. Muziek geeft jong en oud een manier om gevoelens te uiten en ervaren. Muziek raakt: het doet je verwonderen en herinneren. Het wordt zelfs eerder geleerd dan taal! Bij mensen die met muziek bezig zijn werken hun rechter en linker hersenhelft meer samen, zodat hun brein flexibeler wordt. En je hoeft er niet goed in te zijn, áls je er maar mee bezig bent.

Zingen is zeer verbindend

In deze teamscholing gaan we 1 element van het muziekonderwijs uitlichten en dat is zingen. Daarnaast is zingen zeer verbindend. Het is taal en het is gevoel. Een klas die samen zingt creëert een band met elkaar. Groepen die gewend zijn om te zingen genieten van het moment en de saamhorigheid.

Zingen is niet iets dat in elke groep dagelijks nog gebeurt en dat is erg jammer. Je laat een belangrijk sociaal element liggen. Daarnaast is zingen een prachtige manier om het lezen te stimuleren. Teksten moet je leren, moet je lezen en ga je voelen.

Zingen is een bron van plezier

Wat bieden wij aan:

De belangrijkste vraag waar we mee aan de slag gaan is hoe je een lied aanleert. Wat zijn de stappen die nodig zijn. Een lied leren kan op een hele effectieve manier. Een punt van belang is welke liedjes je aanleert en welke hulpmiddelen je gebruikt.
We gaan leren hoe we liedjes zingen en hoe we dit met plezier kunnen overbrengen aan kinderen. We gaan zelf zingen en zullen voelen hoe verbindend het is om dit samen te doen.

Het geleerde kan je direct de volgende dag in de praktijk toepassen.

Voor wie:

Voor teams
• die meer plezier in de klas willen hebben
• die de verbinding in de groep willen bevorderen.
• die willen weten hoe ze een lied aanleren op een goede manier
• die muziek terug in de klas willen hebben.
• die verder kijken dan rekenen en taal alleen.

Trainer:

Edith Bakker is specialist Muziek. Edith komt in scholen als vakdocentmuziek en als coach voor leerkrachten. Edith geeft instrumentaal muziekles en kan zingen. Edith is een enthousiaste docent die aanstekelijk het muziekonderwijs een impuls geeft.

Tijdsinvestering:

Drie middagen/ avonden verspreid over het schooljaar van ongeveer anderhalf uur. Maatwerk is mogelijk.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik wil graag dat er meer gezongen wordt bij mij op school. Ik heb belangstelling voor deze scholing die op maat wordt gemaakt.

Meer muziek in de klas

Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.