Teambuilding: zingen is plezier

Muziek verbindt mensen over de hele wereld. Samen muziek maken is samen communiceren, zelfs als je elkaars taal niet spreekt, want muziek is de taal die iedereen spreekt. Muziek geeft jong en oud een manier om gevoelens te uiten en ervaren. Muziek raakt: het doet je verwonderen en herinneren. Het wordt zelfs eerder geleerd dan taal. Bij mensen die met muziek bezig zijn werken hun rechter en linker hersenhelft meer samen, zodat hun brein flexibeler wordt. En je hoeft er niet goed in te zijn, áls je er maar mee bezig bent.

Zingen is zeer verbindend, zingen is leren

Tijdens deze teamscholing gaan we zingen. Zingen is verbindend en daarom noemen we dit ook teambuilding. We gaan ervaren hoe het is om als groep met elkaar te zingen en genieten van het moment van saamhorigheid. Het plezier in zingen kan doorgeven wanneer je het zelf hebt ervaren.

Zingen is een bron van plezier.

Edith Bakker

Wat bieden wij aan:

We gaan niet alleen vrijuit zingen. We gaan ook op een hele nuttige manier aan de slag. Welke stappen zijn nodig om een lied aan te leren. Ooit hebben we dit allemaal geleerd op de Pabo. Nu ga onderga je zelf hoe het is om een lied aan te leren en kan je je lesgevende vaardigheden bijschaven.

Wat zijn de stappen die nodig zijn om een lied aan te leren. Een lied leren kan op een hele effectieve manier. Een punt van belang is welke liedjes je aanleert en welke hulpmiddelen je gebruikt.

Het geleerde kan je direct de volgende dag in de praktijk toepassen.

Voor wie:

Voor een team:

  • die meer plezier in de klas willen hebben
  • die de verbinding in de groep wil bevorderen.
  • die willen weten hoe ze een lied aanleren op een goede manier
  • die muziek terug in de klas wil hebben.
  • die verder kijken dan rekenen en taal alleen.
Edith Bakker is muziek specialist en verzorgt de teambuilding: zingen is plezier
Edith Bakker
Berthea de Boer is docent in boomwhackers en orff instrumenten.
Berthea de Boer


Trainer: Edith Bakker is specialist Muziek. Edith komt in scholen als vakdocentmuziek en als coach voor leerkrachten. Edith geeft instrumentaal muziekles en kan zingen. Ze is een enthousiaste docent die aanstekelijk het muziekonderwijs een impuls geeft.

Trainer: Berthea de Boer is gediplomeerd muziekkunstenaar en kan mensen op een positieve manier begeleiden om muzieklessen te geven.

Deze teambuilding zingen/ scholing kan op maat gemaakt worden. De duur van de scholing bepalen we samen met de aanvrager.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de teambuilding: zingen is leren

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.

Meer muziek in de klas