Vol vuur voor onderwijs en theater. Hoe leuk is het om onderwijs en theater te combineren.

Ik -Ruth Hanemaaijer- werelddocent.

Samen gaan de leerlingen en ik op reis in de wereld van theater. Een reis waarin we durven los te laten en daardoor samen gaan ontdekken en creëren. In een omgeving waarin persoonlijke groei, emotie en de lach centraal staan.

Wat geweldig om mijn vakgebied te delen met leerlingen. Mijn vak dat begon als mijn hobby. Van je hobby je werk maken? Het kan! Ik ben mijn droom achterna gegaan en heb van theater mijn werk gemaakt.

Ruth Hanemaaijer
Ruth Hanemaaijer

Mijn reis in de theaterwereld is begonnen toen ik een jaar of zestien was. Van nature was ik een verlegen meisje, dat zich wel wilde laten zien, maar niet zo goed durfde. Ik ging van de middelbare school naar het vervolgonderwijs en daar gaven klasgenoten en docenten mij te kennen dat ik aanleg had voor toneelspel: het zaadje was geplant. Theaterlessen bleken al snel helemaal mijn ding. Ik vond het heerlijk om mijzelf in verschillende personages te transformeren, karakters uit te diepen, maar ook om zelf toneelstukken te schrijven. Buiten schooltijd kreeg ik de mogelijkheid om op basisscholen kindermusicals te regisseren. Zo ben ik mijn verlegenheid aangegaan door te durven en gewoon te doen en zo is mijn passie voor het theater ontstaan. Dat was toen, in het jaar 2000. Inmiddels zijn we 2020 en ruim 20 jaar aan ervaring verder. In die tijd ben ik naast regisseren en toneelstukken schrijven mij breder gaan ontwikkelen. Zo ben ik een aantal jaren dramadocent aan het ROC Friese Poort geweest. Ook geef ik inmiddels al negen jaar toneelles aan kinderen/jongeren in Dokkum en Feanwâlden. Ook in het speciaal onderwijs werk ik met veel plezier als dramadocent. Verder ben ik gediplomeerd trainingsacteur en verzorg ik het theater bij evenementen.

Ik heb onwijs zin om jullie als werelddocent op school te ontmoeten.

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.