Een scholing/workshop voor het team

Dit is een workshop die wordt gegeven op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Deze workshops duurt ongeveer twee uren.

Passend onderwijs: ADHD, ADD, ASS, PDD NOS, meervoudig gehandicapt, dyslexie, dyscalculie maar ook druk, langzaam, hoogbegaafd….. leuk, lief, aardig, stoer, bruut, ondeugend….het kan allemaal bij elkaar komen in een basisschoolklas.

En als juf of meester mag je dat allemaal onderwijzen en het liefst ook nog passend. Op papier is er over nagedacht. Er zijn prachtige beleidsstukken maar hoe denkt een team over passend lesgeven? Gaan we hardop nadenken wanneer de vraag daadwerkelijk binnen komt of gaan we vooraf als team nadenken over wat allemaal kan en wat niet kan? Wat zijn uitdagingen en waar word je als team blij van?

Tijdens deze scholing gaat Pieter Zuidema het gesprek aan met een team. Hij houdt de leerkrachten een spiegel voor, zodat ze eerlijk kunnen kijken naar wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. We kijken naar het woord passend van alle kanten.

  • Passend voor de school
  • Passend voor de klas
  • Passend voor het kind
  • Passend voor de leerkracht

Deze scholing/ workshop van 1 dagdeel is visievormend over het onderwerp passend onderwijs. Met elkaar praten en van gedachten wisselen over onderwijs.

Tijdens de ochtend zal Pieter verschillende interactieve werkvormen gebruiken. Een combinatie van luisteren, denken en spiegelen.

Pieter Zuidema geeft workshops voor onderwijsbureau Semko.  Hij is een expert passend onderwijs.
Pieter Zuidema

Onderwijsadviseur: Pieter Zuidema. Naast onderwijsadviseur heeft Pieter ervaring als leerkracht basisonderwijs en als intern begeleider.

Pieter Zuidema schrijft zo nu en dan blogberichten op de site van onderwijsbloggers.

Incompany

De schoolbegeleiding passend onderwijs wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de scholing past het… passend onderwijs ons wel?

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen