Passend onderwijs, past het ons wel?

Dit is een workshop die wordt gegeven op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Deze workshops duurt ongeveer twee uren.

Passend onderwijs: ADHD, ADD, ASS, PDD NOS, meervoudig gehandicapt, dyslexie, dyscalculie maar ook druk, langzaam, hoogbegaafd….. leuk, lief, aardig, stoer, bruut, ondeugend….het kan allemaal bij elkaar komen in een basisschoolklas.

En als juf of meester mag je dat allemaal onderwijzen en het liefst ook nog passend. Op papier is er over nagedacht. Er zijn prachtige beleidsstukken maar hoe denkt een team over passend lesgeven? Gaan we hardop nadenken wanneer de vraag daadwerkelijk binnen komt of gaan we vooraf als team nadenken over wat allemaal kan en wat niet kan? Wat zijn uitdagingen en waar word je als team blij van?

Tijdens deze scholing gaat Pieter Zuidema het gesprek aan met een team. Hij houdt de leerkrachten een spiegel voor, zodat ze eerlijk kunnen kijken naar wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. We kijken naar het woord passend van alle kanten.

  • Passend voor de school
  • Passend voor de klas
  • Passend voor het kind
  • Passend voor de leerkracht


Deze scholing/ workshop van 1 dagdeel is visievormend over het onderwerp passend onderwijs. Met elkaar praten en van gedachten wisselen over onderwijs.

Tijdens de ochtend zal Pieter verschillende interactieve werkvormen gebruiken. Een combinatie van luisteren, denken en spiegelen. Vooraf is er een (teams/telefonisch) gesprek over waar de school staat. We bieden altijd maatwerk om zo goed mogelijk aan te sluiten.

Onderwijsadviseur: Pieter Zuidema. Van vele markten thuis is Pieter. Hij heeft een ruime ervaring in het onderwijs en dan met name in SO en VSO. Daarnaast geeft Pieter ondersteuning bij vele onderwijsinitiatieven. Alles om het onderwijs passender en beter te maken voor alle kinderen.

Pieter Zuidema en passend onderwijs
Incompany

De schoolbegeleiding passend onderwijs wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik heb belangstelling voor de workshop passend onderwijs. Wij zijn klaar om met elkaar in gesprek te gaan.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.