NLP

De NLP scholing gaat over communicatie. Lesgeven is communicatie. Bij alles wat we doen zijn we bezig met communicatie: de woorden die we gebruiken, onze gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop we staan, de plek waar we staan, ons stemgebruik, onze ademhaling. Bij alles wat we meemaken is communicatie aanwezig. Niet-communiceren kan niet. Neuro Lingu├»stisch Programmeren (NLP) is een communicatiemethodiek, helder en effectief. NLP gaat over gemakkelijker en effectiever communiceren met jezelf en de ander. Over het stellen en realiseren van doelen. Over het denken in mogelijkheden.

Maak bewust gebruik van verbale en non-verbale communicatie

NLP is een waardevolle aanvulling op het effectief lesgeven en omgaan met leerlingen. Door bewust gebruik te maken van verbale en non-verbale communicatie en door het inzetten van het juiste taalgebruik kun je jezelf en de leerlingen beter motiveren. Ben je in staat om het beste uit jezelf en je leerlingen te halen.
NLP wordt wel de kunst van succesvol functioneren genoemd. Succes heeft dan betrekking op alles wat voor jou succes inhoudt. Het kan gaan over relaties met anderen, de mogelijkheid om plezier te kunnen maken, het ontdekken wat jou versterkt en wat jou energie geeft.

NLP in de basisschool is bewustwording van gedragspatronen

NLP maakt je bewust van gedragspatronen, van onbewuste overtuigingen die bepalen hoe je doet, wat je doet en hoe je je voelt. Het gaat over het samenspel tussen het bewuste en het onbewuste. Door je daarvan bewust te worden kun je keuzes maken in het gedrag dat je wilt laten zien.

NLP is gebaseerd op vier pijlers: het opbouwen van rapport, waarbij het gaat om het opbouwen van een relatie met anderen en jezelf. De tweede pijler is het zintuiglijk bewustzijn: als je al je zintuigen gebruikt wordt de wereld veel rijker. De derde pijler is het resultaatgericht denken: je leert denken in termen van wat je wilt en dat kan je helpen om de beste keuzes te doen. De vierde pijler gaat over de flexibiliteit van gedrag. Als je huidige aanpak niets oplevert kun je een andere aanpak hanteren, zodat je het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt.

Denk anders, doe anders

Een gevleugelde uitspraak binnen NLP luidt: ‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.’ Anders gezegd: jij hebt een beeld van jouw wereld. Die wereld is wat jij er van denkt. Als je iets anders denkt verandert je wereld. Als je blijft denken zoals je dat altijd deed, blijf je doen wat je altijd hebt gedaan en krijg je ook wat je altijd kreeg. Ben je daar tevreden over? Ga er vooral mee door. Ben je niet tevreden? Doe wat anders: ga met de school aan de slag met deze training. 

Het gaat over communicatie als team onderling, communicatie naar ouders en communicatie naar leerlingen. Een omvattend programma omdat communicatie overal is.

De kracht van taal

Voor wie:
Voor scholen:

  • die succesvol willen zijn in hun werk
  • die het effect van hun communicatie willen ervaren
  • die communicatie willen inzetten als kracht
  • die in oplossingen willen denken
  • die keuzes willen maken
  • die energie over willen houden tijdens het lesgeven
Docent: 

Rudy van der Noord, onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken en NLP-master.

Rudy van der Noord en NLP in de basisschool
Op maat

De docent van de teamscholing NLP in de basisschool start het traject met een intake gesprek. Wat wil de school leren, waar zijn de uitdagingen? Op basis daarvan wordt de scholing op maat gemaakt.

Incompany

De schoolbegeleiding NLP in de basisschool wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen de teamscholing NLP

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.