Nieuwkomers, maar hoe dan?

Ineens heb je een groep nieuwkomers. Wat ga je aanbieden? Welk lesmateriaal is geschikt? Welke leerlijnen volg je? Waar moet je rekening mee houden? Als leerkracht kan het een hele uitdaging zijn om nieuwkomers te bieden wat ze nodig hebben.

Voor wie:

Deze teamtraining is bedoeld voor scholen die te maken hebben met nieuwkomers. Dit kan een enkele leerling zijn maar ook groepjes leerlingen.

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten (betrokken bij groep 1 t/m 8), gehele teams die meer willen weten over hoe je nieuwkomers in de klas of op locatie de optimale begeleiding kunnen krijgen.

Wat bieden wij aan in deze nieuwkomers training:

Na het volgen van deze training weet je meer over het vaststellen van de beginsituatie, leerlijnen, fasen van de NT2 verwerving, sociaal emotionele ontwikkeling en passende materialen.

Deze teamtraining kan in twee ochtenden/middagen worden aangeboden. Maatwerk is altijd mogelijk.

Kortere workshop volgen? Een uur tot drie uren? Dat kan behoort ook tot de mogelijkheden. Klik dan hier.
Werk je op een school voor nieuwkomers dan is het mogelijk om een ander maatwerktraject aan te gaan. Klik hier.

Docenten:

Ella van Essen en Sandra van der Tempel
Ella en Sandra zijn specialist Nieuwkomers, zij vormen samen de duo-directie van een school op een asielzoekerscentrum, een locatie voor Nieuwkomers en een reguliere school waar ook Nieuwkomers in de groepen zitten. Naast directeur en interim-directeur verzorgen zij trainingen o.a. gericht op onderwijs aan Nieuwkomers, zij nemen audits af, kunnen assessments verzorgen, geven training over de eerste indruk van je school als profilering, trainingen van zwak tot excellent onderwijs en zijn actief binnen Lowan.

Sandra van der Tempel en Ella van Essen en nieuwkomers
Sandra van der Tempel en Ella van Essen

Wij hebben ook

Een school voor opzetten met kwaliteit is een hele uitdaging. Ieder voor zich het wiel uitvinden is niet nodig. Deze teamtraining is de begeleiding die we ook wel een adoptietraject noemen. Voor meer informatie KLIK HIER.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de teamscholing: een nieuwkomer ………maar hoe dan?

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.