Mariska Hoogstra

Mijn naam is Mariska Hoogstra. Ik heb de opleiding Kunst & Design gevolgd aan de NHL en ben grafisch vormgever van beroep. Met mijn ervaring en kennis van grafische vormgeving wil ik de kinderen een leerzame, creatieve én vooral een leuke dag bezorgen. 

We gaan aan de slag met letters, vorm en kleur. Hoe breng ik zo goed mogelijk een boodschap over? Wat wil ik uitstralen? Grafische vormgeving is werkelijk overal en wat doet dat met ons? 

Brainstormen, schetsen, tekenen, plakken, knippen, schrijven en meer. Tijdens het lesprogramma gaan de kinderen o.a. een eigen naamlogo en affiche ontwerpen. Ze ontdekken dat daar een heel proces aan voorafgaat. 
Kortom: een leuke, leerzame dag waarbij de kinderen lekker creatief bezig zijn, maar ook een beetje bewuster worden van wat er allemaal om ons heen te zien is.

Mariska Hoogstra
Mariska Hoogstra

Mariska is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.