Kinderyoga in de basisschool

In ons dagelijks leven krijgen kinderen te maken met veel prikkels en ze nemen die onrust mee de klas in. Kinderyoga draagt op een speelse en niet-prestatiegerichte manier bij aan rust, ontspanning, concentratie en zelfvertrouwen. Verder ontwikkelen kinderen met behulp van yoga een groter zelfbewustzijn, wat ook een positief effect op de verbindingen met anderen heeft. Kinderen voelen zich door de oefeningen zowel lichamelijk als emotioneel beter en bovendien draagt yoga bij aan een goede sfeer in de groep.

Kinderyoga is wekelijks in te zetten in de vorm van een complete yogales of dagelijks op korte momenten tussendoor. Tijdens deze teamscholing komen de basisbeginselen van kinderyoga aan de orde.

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten  (betrokken bij groep 1 t/m 8) die meer ruimte willen maken voor welzijn en ontspanning in de klas. Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Wat bieden wij aan:

Na deze teamscholing ken je de basisbeginselen van kinderyoga en is iedereen in staat om zelf kinderyoga in te zetten in de klas. De leerkrachten beschikken over voldoende theoretische kennis en kennen verschillende yogaoefeningen. Denk daarbij aan ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen en ontspanningstechnieken. Tijdens de cursus is er aandacht voor verschillen bij het aanbieden van kinderyoga in de onderbouw en kinderyoga in de bovenbouw.

U kunt er ook voor kiezen om kennis te maken met kinderyoga. Dan is onze workshop zeer geschikt.

Studiemomenten: 

De teamscholing kan aangeboden worden in drie lessen van twee uur, maar ook in twee lessen van drie uur. Tussendoor kan het geleerde toegepast worden in de klas. Bij de volgende les(sen) is er op die manier ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Kinderyoga Tryntsje Rekker
Tryntsje Rekker

Docent:

Tryntsje Rekker is gecertificeerd docente kinderyoga en mindfulnesstrainer voor kinderen. Door middel van yoga en mindfulness wil Tryntsje aan kinderen kennis en vaardigheden mee geven die direct toe te passen zijn én die een leven lang mee gaan.

Incompany:

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.


Ik heb belangstelling voor de scholing kinderyoga.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.