Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Sommige kinderen kunnen zich op één of meerdere gebieden sneller ontwikkelen dan anderen. De effecten van vroeg wakker zijn in het denken, zijn voor de kinderen en hun omgeving vaak groot. In het sociale, het emotionele, in het onderwijs. Het denken, voelen en willen raakt uit balans, mede omdat de sympathiekrachten sneller ruimte moeten maken voor het vanuit een afstand naar de situatie kunnen kijken. Wat als het weten groter is dan het ervaren, als het kind vanuit het denken de wilsontwikkeling stuurt?

Hoe kun je als opvoeder, ouder of leerkracht, een kind met een ontwikkelingsvoorsprong ondersteunen? Welke ontwikkelings- en onderwijsvraag stelt dit kind aan ons?

Wie en wat

Dit is een interactieve lezing/workshop gegeven door Sam Tomlow. Met interactief wordt bedoeld dat de groep maximaal tien mensen groot is. Er is ruimte voor interactie.

Sam Tomlow (1971) is werkzaam op de Vrije School Amersfoort. Sinds 2001 ondersteunt ze ouders, leerkrachten en kinderen in het leven met een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid.

Ze schreef eerder de boeken Hoogbegaafdheid bezien vanuit de menskunde, Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en Als denken voor vertrouwen komt. Sam is juf van de verdiepingsklas en geeft lezingen en trainingen op verschillende vrijescholen.

Waar en Wanneer: 
22 oktober 2024 van 14:30 tot 16:30
Locatie: Joure, Voltahof 2 (Semko hoofdkwartier). Inschrijven kan tot 7 dagen voor de eerste bijeenkomst. 

Investering
Jouw investering in deze lezing/ workshop bedraagt € 49,99.
Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Boeken geschreven door Sam Tomlow

Ik wil mij graag aanmelden voor de masterclass: kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.