De Khan Academy leert rekenen

Khan Academy leert rekenen

De Khan Academy leert rekenen is een non-profit organisatie gecreëerd door Salman Khan. Het is een innovatief leerplatform dat gratis is te gebruiken via internet. Door middel van een prachtige website wordt het rekenonderwijs stapje voor stapje uitgelegd en kunnen kinderen oefeningen doen om vaardig te worden. De eerste rekensommen zijn simpel maar hoe verder je komt hoe moeilijker het rekenen wordt. Uiteindelijk eindig je met formules en algebra. Een enorme uitdaging voor kinderen en volwassenen.

Kinderen met een wiskundeknobbel zullen het programma fantastisch vinden. Ze werken individueel aan eigen leerdoelen. Mocht een kind in de problemen raken dan komt er een signaal binnen via de coachingsmodule en kunnen ze een filmpje bekijken met uitleg. Op dit moment wordt de site vertaald in het Nederlands. De uitleg is in het Engels maar laat u niet verleiden door snel te oordelen dat het Engels te moeilijk is voor kinderen. De uitleg is ook te volgen zonder geluid en dus zonder de Engelse taal. De stapjes die nodig zijn om een som op te lossen zijn heel duidelijk te zien en te begrijpen.

De Khan Academy wordt door duizenden scholen gebruikt over de hele wereld. Maar ook particulieren en volwassen kunnen aan de slag met de Khan Academy.

Voor wie:

Leerkrachten: kinderen werken op eigen niveau aan hun rekenwerk. De leerkracht is een coach en helpt wanneer een kind niet verder komt. De Khan Academy is geschikt voor plusleerlingen vanaf groep 6. Het sluit aan bij het concept: flipping the classroom. De Khan Academy is heel geschikt voor meerwerkers en pluswerkers.

Bijeenkomsten Khan Academy leert rekenen:

U krijgt uitleg over de visie van de Khan Academy in relatie met flipping the classroom. Aan het einde van de workshop kunt u werken met de Khan Academy. Na het gebruiken van de Khan Academy in de klas is een vervolgbijeenkomst een mogelijkheid om eventuele uitdagingen te bespreken.  

De eerste bijeenkomst duurt ongeveer twee uren. 

Deze scholing is geschikt om in te zetten als workshop voor leerkrachten van meerdere scholen.

Randvoorwaarden:

Per tweetal moet minimaal 1 computer aanwezig zijn.

Docent:

Meindert Tjerkstra is specialist Taal. Hij geeft cursussen en teamscholingen zoals ‘Technisch lezen’, ‘herintrederscursus’ en ‘Flitskaarten’. ICT en alle mogelijkheden die daarbij horen hebben zijn interesse. Meindert heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en (interim) directeur

Incompany

Deze schoolbegeleiding de Khan Academy leert rekenen wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Certificering: na afloop ontvang je een bewijs van deelname

Ik heb belangstelling om de Khan Academy te introduceren bij ons op school.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.