Karakterontwikkeling op school

Karakterontwikkeling door hoofd, hart en handen in balans te brengen. Rust en vrolijkheid komt niet door alleen rekenen en taal te onderwijzen. Er is meer…..

Karakterontwikkeling gaat je leven lang door maar de een stevig fundament wordt op de basisschool gelegd. De basisschool is de grondlaag waar alles later op wordt gebouwd. Een stevige grondlaag en je krijgt stevige kinderen die opgroeien tot volwassenen. Het onderwijs is de sleutel om de maatschappij te veranderen.  

Dit is een workshop van twee uren gegeven door Tjeerd van Bekkum met als kern karakterontwikkeling.  

Tjeerd gelooft er in dat kunst en cultuur de cirkel kan doorbreken. Goed kunst en cultuuronderwijs is de basis van karaktervorming. Hij kan als geen ander uitleggen waarom hoofd, hart en handen in balans moeten zijn. Dat wij als leerkrachten onmetelijk belangrijk zijn om naast rekenen en taal ook creativiteit zoals schilderen, muziek, hout, handwerken en nog veel meer aan te bieden. Balans moet er ontstaan. Veel scholen hebben dit in de schoolgids staan maar de waan van de dag haalt het onderwijs vaak genoeg in. Deze powertalk zet alles weer in perspectief.  

Deze workshop karakterontwikkeling is energie gevend, positief en plezierig en niet te vergeten humoristisch. 
Deze workshop is geschikt voor een teamochtend/ middag of als spreker voor een bovenschoolse activiteit.  

Tjeerd van Bekkum is wethouder geweest van onder andere Berkel en Rodenrijs en burgemeester van de gemeente Marum en Smallingerland. Hij is directeur geweest van de culturele hoofdstad 2018 Leeuwarden -Fryslân. Op dit moment is hij loopbaancoach en crisismanagement trainer en zakelijk leider van de cityproms Leeuwarden.  

Tjeerd van Bekkum en karakterontwikkeling

Ik heb belangstelling voor de scholing karakterontwikkeling.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.