Prezi

Een scholing voor het team

Prezi is een website waarmee je prachtige presentaties kunt maken op een simpele manier. Prezi is voor het onderwijs een geweldig middel omdat er in een aantal jaren tijd honderdduizenden presentaties zijn te vinden over ontelbaar veel onderwerpen. Deze presentaties zijn direct te gebruiken. Je kan ze naar eigen inzicht veranderen. 

Prezi is beweging en heeft prachtige effecten

Ook is Prezi een mooi instrument om te presenteren. Een Prezi zorgt voor beweging en voor aantrekkelijke effecten. Dit maakt een presentatie voor alle mogelijke toehoorders boeiender.

Het maken van een Prezi is niet alleen leuk maar ook leerzaam. De algemene computervaardigheid wordt gestimuleerd. Ook is een Prezi uitermate geschikt om informatie te ordenen. Elke presentatie moet stap voor stap gegeven worden met de uitleg die er bij hoort. Belangrijk is dat je bij elke plaat die te voorschijn komt iets weet te vertellen. Kinderen moeten dus actief op zoek naar informatie. Het gaat niet alleen om de achtergrondkleur maar om de inhoud.

Voor wie:

Wij bieden workshops aan voor leerkrachten, kinderen en belangstellenden.

Aan het einde van de workshop hebt u een presentatie

Aan het einde van de workshop van ongeveer anderhalf tot twee uur bent u in staat om zelf een presentatie te maken. U begrijpt de basis handelingen die nodig zijn om een goed lopende presentatie te maken. U kunt kinderen van de midden en bovenbouw een Prezi laten maken aan het einde van de workshop. 

De duur van de workshop hangt af van de grote van de groep. Daarnaast hangt het ook af van de basisvaardigheid van de deelnemers. 

Er is een mogelijkheid voor een vervolgworkshop. Eventuele vragen kunnen dan beantwoord worden.

Randvoorwaarden:

Per tweetal moet minimaal 1 computer of laptop aanwezig zijn.

Docent:

Meindert Tjerkstra werkt bij Semko
Meindert Tjerkstra

Meindert Tjerkstra is specialist Taal. Hij geeft cursussen en teamscholingen zoals ‘Technisch lezen’, ‘Engels in de basisschool’ en ‘Flitskaarten’. ICT en alle mogelijkheden die daarbij horen hebben zijn interesse. Meindert heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de scholing Prezi

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen


Deze teamscholing staat geregistreerd in het lerarenportfolio. De punten die bij deze scholing horen worden bijgeschreven wanneer de leerkrachten de scholing hebben doorlopen. Het registratienummer kan worden doorgegeven via de mail naar info@semko.nl