Teambuilding: de zonnige kant

Werken in het onderwijs, het mooiste beroep van de wereld. Als leerkracht mag je kinderen onder je hoede nemen en je mag ze meenemen in de verwondering. Niets is dankbaarder dan dat….. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms is helemaal niet zo leuk en is het gewoon een zwaar beroep. De woorden boze ouders, inspectie, slecht management en daar bovenop een relatief laag salaris. Als leerkracht en als team heb je de keuze hoe je hier mee omgaat. Op de ene school bruist het en op de andere school het tegenovergestelde. Soms zak je in als school en is er een oppepper nodig. Iemand die de zonnige kant van het onderwijs laat zien. Iemand die de energievoorraad gaat aanvullen.

Iedereen heeft energie nodig

Soms is de energievoorraad minimaal, dan is er versterking nodig. Het is de vraag waar je moet beginnen. Het eerste mechanisme is een verandering in het team. Deze eerste impuls kan helpen, toch is het niet direct een oplossing. Vernieuwing en verandering kan uit ons zelf komen.

Wat bieden wij aan:

Ongegeneerd plezier maken door middel van gesprek en oefeningen. Wat zijn energieversterkers en wat zijn verslappers. Door samen dit te onderzoeken zal er een energie ontstaan die nog maandenlang zal na sidderen. Thea Dijkstra, de docent van deze training, voelt als geen ander aan wat er leeft in een team. Ze heeft ervaring als leerkracht en als coach. Thea is open en eerlijk. Deze eerlijkheid komt perfect van pas tijdens deze teambuilding: de zonnige kant.

Waarom werken wij in het onderwijs? Hoe komen wij terug in onze kracht? Deze twee vragen staan centraal met als doel om de vreugde van het werken in onderwijs te voelen. Deze inspiratiedag is opzwepend omdat het een team kan veranderen. Uit de sleur en terug de energie voelen van hoe het ooit was. Om dit bewerkstelligen zullen we met elkaar spreken over visie, over talent, over wroeging, over teleurstelling en over blijdschap.

Energie brengen en geven

Als team kom je twee momenten bijelkaar. Er is een teamdag waarbij er oefeningen gedaan worden en er worden gesprekken gevoerd. Deze dag kan duren van 08.45 tot ongeveer 15.30. Een tweede moment wordt ongeveer zes weken later gepland. Dit moment duurt ongeveer twee uren. Het eerste moment zal energie brengen. Het tweede moment is een moment van reflectie. Wat heeft het ons gebracht en waar gaan we mee verder. Wat zijn de keuzes die wij maken als team.

Voor wie:

  • Teams die een oppepper willen hebben
  • Teams die een leuke dag willen beleven.

Het is ook voor scholen die al sterk staan maar gewoon een leuke opzwieper willen ondergaan.

Aan het einde van deze teamscholing: Heb je een leuke dag beleefd. Er is een energie door team geweest wat versterkend is geweest. Er zijn zaken uitgesproken en we hebben elkaar beter leren kennen. Het is inspirerend geweest en er wordt over na gesproken.

Dit is Thea Jurina Dijkstra. Zij geeft de teambulding: de zonnige kant bij Semko.
Thea Dijkstra
Docent:

Thea Dijkstra heeft een eigen coachingspraktijk met als doel mensen los te krijgen en ze te laten genieten van het leven. Thea is trouwambtenaar en verzorgd lezingen. Thea heeft jarenlang als leerkracht gewerkt en valt zo nu en dan in om feeling te houden met het onderwijs.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de teambuilding de zonnige kant

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Deze teamscholing staat geregistreerd in het lerarenportfolio. De punten die bij deze scholing horen worden bijgeschreven wanneer de leerkrachten de scholing hebben doorlopen. Het registratienummer kan worden doorgegeven via de mail naar info@semko.nl