Datamuur scholing

Een scholing voor het team

De datamuur scholing is helpend voor de leerkracht en de kinderen. Het is een plezierig middel om samen te werken aan doelen. Stel, je krijgt de opdracht om ergens naar toe te rijden waar je nog nooit bent geweest. Het eerste wat je zou willen weten is de bestemming. Waar moet je naar toe rijden? En hoe kom je daar? Je zou de locatie opzoeken via Google maps en de route bepalen. Je zou daarbij blindelings vertrouwen op de navigatie. Je zou vooral niet zo maar in de auto springen en willekeurig een weg in slaan, hopend dat je bij het einddoel komt. Je rijdt toch het fijnst als je precies weet waar je moet zijn en hoe de route daar naartoe is.

Kinderen zijn avonturiers

Zo werkt het met leren ook. Kinderen zijn avonturiers, maar houden ook van houvast en vinden het fijn als ze weten welke route ze kunnen volgen om bij een specifiek doel te komen. Hier biedt de datamuur de uitkomst voor. Als groep wil je een missie hebben, een einddoel waar je gezamenlijk naar toe kunt werken. Aan deze missie hangen regels vast waaraan je je kunt en wilt houden, je vormt samen één team! Met de groep kun je afspreken aan welke doelen je, in een van te voren afgesproken periode, wilt werken om de missie te behalen. Dit kunnen zowel (meta)cognitieve- en sociale doelen op groepsniveau zijn, als individuele doelen. Dit visualiseer je allemaal op een muur in de klas. Het mooiste is als je dit giet in een overkoepelend thema.

De datamuur is het navigatiesysteem

Dus beeld je eens in: het klaslokaal is het vervoersmiddel, de leerling is de bestuurder en de datamuur is het navigatiesysteem waarop te zien is naar welk leerdoel de leerling toe moet. De datamuur zal bijdragen aan een leeromgeving waarin leerlingen actief en betrokken zijn bij het leren, waarin leerlingen eigenaar zijn van hun leerproces.

Voor wie:

Voor scholen die actieve en betrokken leerlingen willen hebben bij het leerproces.

Wat bieden wij aan:

De datamuur scholing bestaat uit twee bijeenkomsten.
Bijeenkomst 1: In deze bijeenkomst legt de trainer uit wat een datamuur is en wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Daarnaast wordt er een grove opzet gemaakt voor het maken van een persoonlijke datamuur voor uw groep/school. In de periode die hierop volgt wordt de datamuur verder uitgewerkt.
Bijeenkomst 2: Tijdens de afsluitende bijeenkomst wordt de datamuur gepresenteerd en worden de eerste ervaringen met elkaar gedeeld.

Maatwerk is altijd mogelijk.

Wat krijgt u:
  • U weet hoe u een datamuur kunt ontwikkelen en kunt toepassen in de klas.
  • Een groep die meer eenheid zal vormen, omdat u samen een missie heeft.
  • Uw leerlingen worden actiever betrokken bij het leerproces.
  • De intrinsieke motivatie wordt bevorderd.
  • De leerdoelen hangen visueel in de klas, waardoor het voor iedereen (leerkracht/leerlingen/ouders/collega’s/invallers) helder is waar er aan gewerkt wordt.
Docent:
Annelies Brouwer

Annelies Brouwer is Mindmapspecialist. Ze heeft veel ervaring in het geven van scholingen over dit onderwerp. Annelies is naast Mindmapspecialist werkzaam als interim intern begeleider en geeft scholing over de onderwerpen; ‘Datamuur’ en ‘Technisch lezen’. Annelies coacht startende intern begeleiders.


Investering:

Hebt u belangstelling voor deze teamscholing. Mail naar info@semko.nl en vraag een offerte aan.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden  te bespreken.

Certificering: Na afloop ontvang je een bewijs van deelname

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de teamscholing datamuur

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen