AVG etiquette in het onderwijs

Velen denken dat de AVG alleen over privacy gaat en beschouwen deze regelgeving vanuit een privaat perspectief. AVG op school gaat echter ook over de databescherming van de leerlingen en hun ouders, over toegang tot datagegevens en de omgang met die betrouwbare gegevens. Wat mag een leraar wel of niet de ‘digitale ruimte’ en daarmee het publieke domein in sturen? En andersom? Welke dataprotectie mag een leraar eigenlijk van haar schoolorganisatie verwachten? Waar liggen kansen en risico’s?

Een actueel onderwerp ten tijde van ‘onderwijs op afstand’, E-learning, Apps en ‘vlogs’.

De regelgeving wordt op een eenvoudige, interactieve en ludieke manier aangeboden. Na 2,5 uur weten leraren waarop ze in het kader van de AVG moeten letten en ook op mogen rekenen. 
De training AVG etiquette is specifiek ontwikkeld voor de dagelijkse onderwijspraktijk en wordt óf in Drachten óf op locatie georganiseerd.

Voor wie

voor schoolteams die willen snappen hoe AVG werkt.

Trainers/docenten

Dhr. A.S. Dijk (ICT en AVG specialist SquAlle) en/of
Drs.  J.S. Oudeboon (MES & RDO)

AVG etiquette
Jan Oudeboon en Alle Dijk

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen de teamscholing AVG etiquette in het onderwijs

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragenWat doet Jan Oudeboon nog meer bij Semko?


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.