Ademhaling is de poort tot rust. Dit is een scholing voor het team. 

Werken in het onderwijs, het mooiste beroep van de wereld. Als leerkracht mag je kinderen onder je hoede nemen en je mag ze meenemen in de verwondering. Niets is dankbaarder dan dat….. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms is helemaal niet zo leuk en is het gewoon een zwaar beroep en is het stressvol. Het kan lastig zijn om dan je balans te bewaren.

Wat bieden wij aan:

In deze training leer je  stress herkennen en ontdek je welk effect stress heeft op zowel je lichaam als je brein. Je leert welke invloed jouw persoonskenmerken hebben op de manier waarop jij stress hanteert.  Na het herkennen van je persoonlijke stresssignalen krijg je kennis van verschillende ademtechnieken en leer je deze  toepassen.

Breng de ademhaling daar waar het hoort.

Een goede ademhaling is namelijk een zeer krachtig instrument om prettiger te werken. Wanneer je stress hebt, gaat je ademhaling vaak hoger zitten in je lichaam en begin je sneller te ademen. Deze manier van ademhaling zorgt voor onrust in het denken en voelen en kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken. Je maakt besluiten die je in een ontspannen situatie niet had gemaakt. Dit alles leidt tot nog meer stress. Door middel van ademhalingsoefeningen breng je de ademhaling daar waar het hoort. Je komt sneller tot rust en kan het denken en doen veranderen.

Voor wie:

Het is voor schoolteams die aan de slag willen met werkdruk en stress. Het wordt gegeven op locatie. De groep kan zelf samengesteld worden.

Het is ook voor leerkrachten die terug willen re-integreren in het onderwijs na een periode van ziekte door spanningsklachten of juist verzuim willen voorkomen door de training preventief in te zetten. Er wordt een groep gevormd van 4 tot maximaal 6 personen. Het is ook mogelijk de training individueel te volgen, hiervoor geldt een aangepast tarief.

Aan het einde van deze scholing:

Na een training van drie keer anderhalf uur ben je als deelnemer in staat om ademhalingstechnieken op jezelf toe te passen. Je krijgt oefeningen die je direct kan gebruiken. Je weet wat jouw persoonlijke stress-triggers zijn en je hebt geleerd hoe je door inzet van ademoefeningen je balans kunt bewaren. Daarnaast kan je sommige oefeningen toepassen met de kinderen in je klas. Ademhalingsoefeningen zorgen voor rust in de groep.

Na elke training krijg je oefeningen mee naar huis. Deze oefeningen kan je voor jezelf doen en voor je klas.

Het is ook mogelijk deze scholing verkort aan te bieden. Een scholing van 1 keer 2 uur is mogelijk.

Titia Weistra is ademcoach bij Onderwijsbureau Semko

Docent:

Titia Weistra is HRM deskundige. Ze heeft haar gespecialiseerd in stressreductie. Ze is gecertificeerd ademcoach.

Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Certificering: Na afloop ontvang je een bewijs van deelname

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de teamscholing ademhalen is de poort naar rust

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Deze teamscholing staat geregistreerd in het lerarenportfolio. De punten die bij deze scholing horen worden bijgeschreven wanneer de leerkrachten de scholing hebben doorlopen. Het registratienummer kan worden doorgegeven via de mail naar info@semko.nl