Boeken op tafel en er wordt geleerd

Het mooiste vak van de wereld is werken in het basisonderwijs. De interactie met kinderen, met ouders en collega’s is geweldig. Het sinterklaasfeest, het schrijven van rapporten en de tien minuten gesprekken, alles heeft zijn charme. En toch wordt het werken in het onderwijs ervaren als zwaar. Er is geen beroepsgroep waar de uitval zo hoog is en elk schooljaar stoppen er vele mensen met werken in het onderwijs. Vaak stoppen deze mensen gedesillusioneerd.

Toch kan het anders. Er zijn collega’s die fluitend naar hun werk gaan en die tot het einde van hun loopbaan met plezier werken. Wat doen deze mensen? De vraag die centraal staat in deze workshop: hoe blijf je effectief, enthousiast en gepassioneerd werken in het onderwijs. Kortom hoe blijf je werkplezier behouden.

VAN GELUKKIGE LEERKRACHTEN LEREN KINDEREN HET MEEST

Verwacht van deze workshop geen wonderen. Je krijgt tijdens deze workshops tips en aanknopingspunten. Wat je er mee doet is aan jou. Tijdens de workshop zullen verschillende boeken in de lucht gestoken worden. Boeken die menig leven heeft verrijkt en die zeker voor ons als onderwijsmensen heel leerzaam zijn. Er is dialoog tijdens de workshop en vragen kunnen vrij gesteld worden.

Voor wie:
Voor leerkrachten
• die efficiënt en met veel werkplezier willen werken.
• die gepassioneerd willen blijven.
• die doelmatig willen werken.
• die authentiek willen zijn/ blijven of worden.

Meindert Tjerkstra is de workshopleider. Hij is leerkracht, intern begeleider en directeur geweest in het basisonderwijs.


Terug naar Onderwijsdag Semko