De laatste tijd wordt er steeds meer aandacht besteed aan mindset. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset. Kinderen met een vaste mindset geloven dat intelligentie en talent een vast gegeven zijn. Je bent ergens goed in, of je bent ergens slecht in. Deze kinderen zijn vaak bang om niet aan de verwachtingen te voldoen en durven hierdoor geen fouten te maken. Kinderen met een groeimindset geloven dat je intelligentie en talent kunt ontwikkelen. Door nieuwe dingen te doen, oefenen en doorzetten kan je het optimale uit jezelf halen.

Tijdens deze workshop krijg je meer uitleg over de verschillende soorten mindset, het belang van mindset en wat je als leerkracht kunt doen om met leerlingen naar een groeimindset toe te werken.  

Tamara Luijer is orthopedagoge en werkzaam in de jeugd GGZ. Ze begeleidt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een verscheidenheid aan problematiek. Ze verricht zowel onderzoek als behandeling van onder andere leerstoornissen, ontwikkelingsstoornissen, stemmingsstoornissen en gedragsproblemen.
Haar interesse ligt vooral in het behandelen van kinderen en jongeren met angstproblematiek. Tamara is auteur van de Mindset gesprekskaarten en de Hulpwaaier angst.

Klik hier om terug te gaan naar de Semko Onderwijsdag te Aldeboarn