Wist je dat in iedere groep gemiddeld 5 hooggevoelige kinderen zitten?

Dat ruim de helft van deze kinderen vastloopt in ons onderwijssysteem terwijl maar 10% van de leerkrachten bekend is met hooggevoeligheid. Ondanks dat deze groep kinderen creatieve snelle denkers zijn, cognitief veelal bovengemiddeld scoren lijkt het hedendaagse onderwijssysteem ze niet goed te passen.

Terwijl deze groep kinderen beschikt over prachtige kwaliteiten die ze ver kunnen brengen in onze snel groeiende samenleving. Hun creativiteit, oplossingsgerichtheid en enorm gevoel voor rechtvaardigheid,  maken de wereld een beetje mooier.  Zij mogen leren hun gevoeligheid in te zetten als kracht. Als leerkracht of ouder heb je hier een dankbare taak in.

Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met hooggevoeligheid. Hoe kan je het herkennen.Daarnaast geef ik tips hoe je er mee om kan gaan in je groep.

Ik ben Nancy Koppers. Ik werk in het basisonderwijs als intern begeleider en ben specialist hoog gevoeligheid. Ik zie het als mijn missie om deze kinderen te leren inzien dat gevoeligheid juist hun kracht is. Mits zij en hun omgeving de juiste tools aangeleerd krijgen. Een aantal van deze tools zou ik je graag aanbieden tijdens deze workshop.

Klik hier om terug te gaan naar het Semko Congres.