Creatief zelfvertrouwen

Een goed idee, verhaal of kunstwerk; Iedereen heeft creativiteit in zich en het mag eruit! Hier is creatief zelfvertrouwen voor nodig, de vrijheid en lef om risico te nemen en weten dat jouw ideeën waarde hebben. Gelukkig is het iets wat je gewoon kunt trainen, of beter gezegd openen! Want het zit ergens al in je, maar je hebt het heel lang geleden verstopt. Als je het leert te openen krijg je er veel moois voor terug. Je voelt je stabiel omdat je in kunt spelen op het onverwachte en je geeft het leven meer kleur door jouw creativiteit te uiten!

Bij deze workshop krijg je de speelse, veilige ruimte om dit vertrouwen terug te vinden en krijg je handvatten mee om te voorkomen dat de kinderen in je klas het verliezen naarmate ze opgroeien.  De volgende onderwerpen komen aan bod: 

• Zelfexpressie
• Omarm mislukkingen
• Inspelen op het onverwachte
• Denken in mogelijkheden

Waarom creatief denken in het onderwijs zo belangrijk is? Daar zijn twee redenen voor: 

1. Voor de kinderen: Een kind dat leert creatief te denken is erg krachtig. Hij weet oplossingen te verzinnen voor problemen, komt met nieuwe ideeën en durft zich te uiten op zijn eigen manier. Dit is voor iedereen van belang in het dagelijks leven maar ook in veel beroepen een onmisbare vaardigheid. 

2. Voor de leerkracht: In het onderwijs moet er van alles bedacht worden; lessen, activiteiten, oplossingen voor onvoorziene problemen.. noem maar op. Best belangrijk dus om de vaardigheid te trainen die je helpt nieuwe ideeën te verzinnen. Dit geeft je het vertrouwen dat het altijd wel goed komt en er altijd wel mogelijkheden te verzinnen zijn.

Docent: Linda Sinnige is werkzaam in het basisonderwijs, heeft het creatieve spel “Dikke Draai Ananas” ontwikkeld en wil met haar bedrijf “Verzinnige” zoveel mogelijk mensen inspireren om creatiever te denken.


Klik hier om terug te gaan naar het  Semko Congres