Een gitaar in de hand

Samen muziek maken is samen plezier maken!

Muziek in de klas kan het pedagogische klimaat een positieve boost geven. Want om samen muziek te maken moet je vertrouwen hebben, vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. En zo nu en dan samen uit de bocht vliegen! Want fouten maken mag, dat leert je durven. En als het dan lukt…dan vallen alle kleine stukjes ineens samen en vormen een geheel.

Met leuke muzikale activiteiten kun jij als leerkracht dat vertrouwen en de ruimte om te durven geven. En je laat de kinderen ervaren hoe leuk het is om samen iets neer te zetten.

Maar hoe doe je dat dan?  Moet je heel goed kunnen zingen, moet je muziekinstrumenten kunnen bespelen, moet je zelf erg muzikaal onderlegd zijn? Nee! Dat kan al met leuke muzikale activiteiten die de samenwerking bevorderen.

Tijdens deze workshop gaan we lekker praktisch aan de slag met muziek waarbij het plezier voorop staat. En die je hopelijk het gevoel geven dat je na afloop denkt: “Hé, dat ga ik maandag eens uitproberen in de klas!”. En daar is geen muzikale achtergrond, pianoles of zangcoach voor nodig.

Docent van deze workshop: Berthea de Boer.

Klik hier om terug te gaan naar het Semko Congres