Linda Sinnige is aan het presenteren

Iedereen is creatief! Alleen het moet het er alleen nog even uit komen. Daar helpt deze workshop een handje bij. Bij creativiteit gaat het in dit geval niet over knippen en plakken maar over creativiteit in je brein: Creatief denken dus!

Waarom creatief denken in het onderwijs zo belangrijk is? Daar zijn twee redenen voor: 

1. Voor de kinderen: Een kind dat leert creatief te denken is erg krachtig. Hij weet oplossingen te verzinnen voor problemen, komt met nieuwe ideeën en durft zich te uiten op zijn eigen manier. Dit is voor iedereen van belang in het dagelijks leven maar ook in veel beroepen een onmisbare vaardigheid. 

2. Voor de leerkracht: In het onderwijs moet er van alles bedacht worden; lessen, activiteiten, oplossingen voor onvoorziene problemen.. noem maar op. Best belangrijk dus om de vaardigheid te trainen die je helpt nieuwe ideeën te verzinnen. Dit geeft je het vertrouwen dat het altijd wel goed komt en er altijd wel mogelijkheden te verzinnen zijn.

Bij de workshop gaan we aan de slag met ‘creatief denken’ door te:
* Divergeren: Zoveel mogelijk ideeën te verzinnen. 
* Flexibel associëren: “Dit doet me denken aan…”
* Creatief waarnemen: Bekijk het eens op een andere manier. 
* Verbeelden: “Stel je eens voor dat…” 

Zo ontwikkel je als leerkracht je eigen creatieve mindset, maar ontdek je ook manieren om dit bij kinderen te trainen. En dat kan gekoppeld worden aan allerlei vakken dus dat scheelt weer tijd. Ten slotte: Creativiteit ligt heel dicht bij humor, ik kan jullie verzekeren dat er veel gelachen wordt bij deze workshop, ook wel belangrijk toch! 

Docent: Linda Sinnige is werkzaam in het basisonderwijs, heeft het creatieve spel “Dikke Draai Ananas” ontwikkeld en wil met haar bedrijf “Verzinnige” zoveel mogelijk mensen inspireren om creatiever te denken.


Klik hier om terug te gaan naar het  Semko Congres