Zingen is leren

De cursus zingen is leren is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 tot 8, intern begeleiders en directeuren.

Muziek verbindt mensen over de hele wereld. Samen muziek maken is samen communiceren, zelfs als je elkaars taal niet spreekt, want muziek is de taal die iedereen spreekt. Muziek geeft jong en oud een manier om gevoelens te uiten en ervaren. Muziek raakt: het doet je verwonderen en herinneren. Het wordt zelfs eerder geleerd dan taal. Bij mensen die met muziek bezig zijn werken hun rechter en linker hersenhelft meer samen, zodat hun brein flexibeler wordt. En je hoeft er niet goed in te zijn, áls je er maar mee bezig bent.

Zingen is zeer verbindend, zingen is leren

In deze cursus gaan we 1 element van het muziekonderwijs uitlichten en dat is zingen. Daarnaast is zingen zeer verbindend. Het is taal en het is gevoel. Een klas die samen zingt creëert een band met elkaar. Groepen die gewend zijn om te zingen genieten van het moment en de saamhorigheid.

Zingen is niet iets wat in elke groep dagelijks nog gebeurd en dat is erg jammer. Je laat een belangrijk sociaal element liggen. Daarnaast is zingen een prachtige manier om het lezen te stimuleren. Teksten moet je leren, moet je lezen en ga je voelen.

Zingen is een bron van plezier.

Wat bieden wij aan:

De belangrijkste vraag waar we mee aan de slag gaan is hoe je een lied aanleert. Wat zijn de stappen die nodig zijn. Een lied leren kan op een hele effectieve manier. Een punt van belang is welke liedjes je aanleert en welke hulpmiddelen je gebruikt.

In drie avonden tijd leren we hoe we liedjes zingen en hoe we dit met plezier kunnen overbrengen aan kinderen. We gaan zelf zingen en zullen voelen hoe verbindend het is om dit samen te doen.

Het geleerde kan je direct de volgende dag in de praktijk toepassen.

Voor wie:

Voor leerkrachten
• die meer plezier in de klas willen hebben
• die de verbinding in de groep wil bevorderen.
• die willen weten hoe ze een lied aanleren op een goede manier
• die muziek terug in de klas wil hebben.
• die verder kijken dan rekenen en taal alleen.

Edith Bakker

Trainer: Edith Bakker is specialist Muziek. Edith komt in scholen als vakdocentmuziek en als coach voor leerkrachten. Edith geeft instrumentaal muziekles en kan zingen. Edith is een enthousiaste docent die aanstekelijk het muziekonderwijs een impuls geeft.

Waar en Wanneer:

Cursus. 

Deze cursus komt volgend schooljaar weer in de planning.

Investering

Jouw investering in deze training bedraagt
€ 165,-

Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.
Studie-investering: 8 uren, dit is inclusief contacturen.

Certificering: na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Klik op het woord aanmelden om u in te schrijven voor de cursus. U vult het contactformulier in en wij zullen binnen een dag een bevestiging van aanmelding sturen.

Aanmelden

Deze cursus gaat door bij een minimum van 7 deelnemers.

Incompany
Deze cursus: zingen is plezier, zingen is leren kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.


Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.


CRKBO_Instelling