Wiebelen en friemelen en Semko

Cursus: wiebelen en friemelen

Wiebelen en friemelen in de klas. Misschien weet je dat kinderen wel eens overprikkeld raken en dan niet goed kunnen opletten. Misschien weet je ook dat kinderen soms onderprikkeld zijn en daardoor slaperig en sloom blijven of juist héél druk worden om extra prikkels te zoeken. Daar vertellen wij je alles over, zodat je begrijpt waarom kinderen die WiebelKriebels hebben. Met die kennis kun jij ervoor zorgen dat jouw onder- of overprikkelde kind of leerling daar minder last van heeft. Want dat betekent dat ze zich beter voelen, minder lastig gedrag laten zien en een betere concentratie hebben! (Zintuiglijke prikkelverwerking is overigens hetzelfde als sensorische informatieverwerking).

De gecertificeerde docenten hebben de training gevolgd bij Monique Thoonsen, auteur van het gelijknamige boek: Wiebelen en Friemelen (uitgeverij Pica).

Voor wie

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, ouders en professionals die meer willen weten over prikkelverwerking. Voor een ieder die handvatten willen ontvangen voor kinderen die onder- en of overprikkeld zijn, kinderen die heel gevoelig reageren of juist grote behoefte hebben aan beweging. Ook erg geschikt voor praktische tips bij bijv. een diagnose zoals AD(H)D of ASS.

Je leert

  • met onze prikkelwijzer heel goed kijken of gedrag door onder- of overprikkeling komt. Zo leer je wiebel- en friemelgedrag snel te herkennen.
  • gedrag herkennen aan de hand van foto- en videomateriaal van wiebelende en friemelende kinderen
  • het verschil tussen onder- en overprikkeld gedrag door te oefenen met voorbeelden uit de praktijk.
  • of er bij jouw kind of leerling sprake is van onder- of overprikkeling
  • strategieën voor storend gedrag, die in jouw dagelijkse routine passen.

Het resultaat

  • Minder frustraties over storend gedrag
  • Meer begrip voor je leerling (en voor jezelf!)
  • Minder drama’s
  • Kinderen die zich langer kunnen concentreren.

De docenten

Martine Postma-Stalinga en Basje Wentink
Martine Postma-Stalinga en Basje Wentink

Beide docenten zijn kinderergotherapeut en specialist in zintuiglijke prikkelverwerking.  Behandelen en begeleiden zowel kinderen in het regulier onderwijs als het speciaal onderwijs met problemen in de prikkelverwerking, zelfredzaamheid en fijne motoriek. Ook zijn ze bekend met het aanvragen/ adviseren van speciale hulpmiddelen en voorzieningen. Daarnaast geven ze scholing over prikkelverwerking, fijne motoriek en schrijven en onderwerpen als concentratie en aandacht.  De focus ligt altijd op de praktijk, wat kunnen we doen om een leerling verder te helpen.

Waar en wanneer

Vrijdag 14 januari 2022 – 15.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 4 februari 2022 – 15.00 tot 18.00 uur

Locatie: Drachten

Investering

De investering is €245,- euro per deelnemer.

Certificering

Na afloop ontvang je een certificaat. Wiebelen en friemelen staat ingeschreven bij het lerarenregister

Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus: wiebelen en friemelen


Ik wil meedoen maar kan niet, wat nu?

Ik wil graag meedoen met deze cursus maar de data die nu op de site staan passen mij niet. Ik wil graag op de lijst zodat ik een mailing kan ontvangen zodat ik de volgende keer eventueel mee kan doen. Klik hier voor het formulier: ik wil graag op de lijst


Wiebelen en friemelen en Semko

Deze cursus is geregistreerd bij het lerarenportfolio met de code: 00301-03495 . Na registratie worden 12 studie uren toegevoegd.