Schilderen en een roze zon

Cursus: met werkplezier in het onderwijs werken

Het mooiste vak van de wereld is werken in het basisonderwijs. De interactie met kinderen, met ouders en collega’s is geweldig. Het sinterklaasfeest, het schrijven van rapporten en de  tien gesprekken, alles heeft zijn charme. En toch wordt het werken in het onderwijs ervaren als zwaar. Er is geen beroepsgroep waar de uitval zo hoog is en elk schooljaar stoppen mensen met werken in het onderwijs. Vaak stoppen deze mensen gedesillusioneerd.

Wat doen deze mensen?

Toch kan het anders. Er zijn collega’s die fluitend naar hun werk gaan en die tot het einde van hun loopbaan met veel werkplezier in het onderwijs werken. Wat doen deze mensen? De vraag die centraal staat in deze cursus: hoe blijf je effectief, enthousiast en gepassioneerd werken in het onderwijs. Kortom hoe blijf je werkplezier behouden.

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, ouders en professionals die werkdruk tegen willen gaan.

Voor een ieder:

  • die efficiënt en met veel werkplezier en passie willen werken.
  • die doelmatig willen werken.
  • die authentiek willen zijn/ blijven of worden.
Wat bieden wij aan:

Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Tijdens deze twee bijeenkomsten behandelen we theorie die we vervolgens direct in de praktijk brengen. Verwacht geen therapeutische bijeenkomsten. Als vanzelf mogen mensen ervaringen vertellen en zal er gereflecteerd worden maar het is niet de bedoeling om te verwerken het is de bedoeling om te leren.

We gaan aan de slag met plannen, werkplezier in het onderwijs, werkdruk, je manier van denken en communiceren. Het gedachtegoed van Stephen Covey, Ben Tiggelaar, Marshall Rosenberg en Byron Katie komen aan de orde. Dit wordt geïllustreerd met verhalen en filmpjes. Belangrijk is dat je manier van denken zal veranderen. We gaan werken om de beren op de weg en de spinsels in je hoofd te doen verdwijnen. Hoe ga je om met vragen van de directie een voorbeeld daarvan is of je ja of nee durft te zeggen op een verzoek.

Wat krijgt u:

Na deze cursus hebt u handvaten gekregen zodat u werk leuker wordt. U bent gepassioneerder en uw denken zal veranderen. U leert plannen en u leert nee te zeggen. Minder werkdruk zal u ervaren na verloop van tijd. 

  • U leert hoe u ook anders kunt denken (meerdere invalshoeken).
  • U krijgt praktische onderwijstips.
  • U leert mensen kennen en kunt gedachten en praktische ervaringen uitwisselen.
Docent:

Meindert Tjerkstra is specialist Taal. Hij geeft cursussen en teamscholingen zoals ‘Technisch lezen’, ‘Engels in de basisschool’ en ‘Flitskaarten’. ICT en alle mogelijkheden die daarbij horen hebben zijn interesse. Meindert heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Waar en Wanneer:

Op dit moment staat deze cursus niet in de planning. Mocht u wel belangstelling hebben ga dan naar het volgende formulier.

Studie-investering: 8 uren, dit is inclusief contacturen. 
Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.

Mocht u vragen hebben, mailen kan altijd naar info@semko.nl

Investering

Uw investering in deze training is € 125,-
€ 25,- Materiaalkosten.


Aanmelden

Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus werkplezier


Certificering: na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.


Ik wil meedoen maar kan niet, wat nu?

Ik wil graag meedoen met deze cursus maar de data die nu op de site staan passen mij niet. Ik wil graag op de lijst zodat ik een mailing kan ontvangen zodat ik de volgende keer eventueel mee kan doen. Klik hier voor het formulier: ik wil graag op de lijst

Incompany

Deze cursus kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.


CRKBO_Instelling