Vervolgdag systemisch werken in het onderwijs: wat is mijn plek?

Voor iedere leerkracht, IB-er, directeur die de tweedaagse masterclass systemisch werken heeft gevolgd en graag een verdieping wil is er nu een vervolgdag.

Deze dag gaan we kijken naar de plek die jij als kind hebt ingenomen binnen je gezin. Ben je de oudste of de jongste, voel je je snel verantwoordelijk voor gezinsleden, was je een kind dat de rebel uithing of paste je je aan en wilde je het iedereen naar de zin maken – we gaan het onderzoeken.

Dit neem je vaak mee in je leven

De plek die jij als kind hebt ingenomen en de patronen die je toen hebt ontwikkeld neem je vaak mee in je verdere leven. Die patronen hebben je als kind geholpen, maar het is de vraag of die nu nog wel van waarde zijn, of dat ze je zelfs in de weg gaan zitten. Jouw plek die je hebt ingenomen als kind zegt veel over de manier waarop jij keuzes maakt, de manier waarop jij je leven nu leeft, hoe je omgaat met gezinsleden, je collega’s, met de directie, met de ouders, zegt veel over de manier waarop je op anderen reageert.

Sta je niet op de juiste plek dan ontstaat er “gedoe” je bemoeit je met zaken waarmee je je niet hoeft te bemoeien, je verliest energie, je overschrijdt steeds weer je eigen grenzen en in het ergste geval beland je in een burn-out.

Het kan anders!

Gelukkig kan het ook anders! Door je bewust te worden waar je echte plek is voel je je vrijer, blijer en heb je meer grip op de manier waarop jij in situaties reageert.

Leerlingen in jouw groep zullen dit meteen aanvoelen. Kinderen hebben een antenne om ons te scannen en zullen op hun eigen manier reageren op dat wat ze bij jou waarnemen. Een leerkracht die zijn/haar plek inneemt biedt een basis van rust en veiligheid voor de kinderen in de groep.

Wees van harte welkom op deze dag van bewustwording. Een dag van verrijking voor jezelf, de mensen met wie je te maken hebt en de kinderen in je groep! Word je bewust van de plek die jij inneemt en werk weer met voldoening en plezier in het onderwijs.

Docent:

Rudy van der Noord is docent NLP en docent Systemisch werken bij onderwijsbureau Semko.
Rudy van der Noord

Rudy van der Noord, onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken en NLP-master opgeleid. Rudy geeft naast de masterclass Systemisch werk in het basisonderwijs, de training: NLP in de basisschooloplossingsgerichte kindgesprekkenkinderen met faalangst in je klas en coöperatief leren, praktisch aan de slag.

Waar en Wanneer:

De Vervolgcursus staat gepland op 29 mei 2021 van 09.00 tot 16.00.
Locatie: Sneek

Investering

Jouw investering in de training systemisch werk in de basisschool bedraagt
€ 110,-
Dit is inclusief reader.
Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Studieniveau:

deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.

Studie-investering:

8 uren, dit is inclusief contacturen. 


Aanmelden

Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus: wat is mijn plek?


Ik wil meedoen maar kan niet, wat nu?

Ik wil graag meedoen met deze cursus maar de data die nu op de site staan passen mij niet. Ik wil graag op de lijst zodat ik een mailing kan ontvangen zodat ik de volgende keer eventueel mee kan doen. Klik hier voor het formulier: ik wil graag op de lijst.

Incompany

De cursus wat is mijn plek kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie