Prezi is Powerpoint maar dan anders…leuker

Prezi is een website waarmee je prachtige presentaties kunt maken op een simpele manier. Prezi is voor het onderwijs een geweldig middel omdat er in een aantal jaren tijd honderdduizenden presentaties zijn te vinden over ontelbaar veel onderwerpen. Vaak mag je ze ook gebruiken voor je eigen presentatie. Je mag ze naar eigen inzicht veranderen. 

Prezi is beweging en heeft prachtige effecten

Ook is Prezi een mooi instrument om te presenteren. Een Prezi zorgt voor beweging en voor aantrekkelijke effecten. Dit maakt een presentatie voor alle mogelijke toehoorders boeiender.

Het maken van een Prezi is niet alleen leuk maar ook leerzaam. De algemene computervaardigheid wordt gestimuleerd. Ook is een Prezi uitermate geschikt om informatie te ordenen. Elke presentatie moet stap voor stap gegeven worden met de uitleg die er bij hoort. Belangrijk is dat je bij elke plaat die te voorschijn komt iets weet te vertellen. Kinderen moeten dus actief op zoek naar informatie. Het gaat niet alleen om de achtergrondkleur maar om de inhoud.

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, ouders en professionals die meer willen weten over prezi.

Aan het einde van de workshop hebt u een presentatie

Aan het einde van deze cursus/ workshop van twee uur bent u in staat om zelf een presentatie te maken. U begrijpt de basis handelingen die nodig zijn om een goed lopende presentatie te maken. U kunt kinderen van de midden en bovenbouw een Prezi laten maken aan het einde van de workshop. 

De duur van de workshop hangt af van de grootte van de groep. Daarnaast hangt het ook af van de basisvaardigheid van de deelnemers. 

Er is een mogelijkheid voor een vervolgworkshop. Eventuele vragen kunnen dan beantwoord worden.

Randvoorwaarden:

Je hebt een laptop waarmee je op de Prezi site kan inloggen. Je kan inloggen door middel van een Facebook account of via de mail. Dit vooraf doen kan handig zijn.

Docent:

Meindert Tjerkstra werkt bij Semko
Meindert Tjerkstra

Meindert Tjerkstra is specialist Taal. Hij geeft cursussen en teamscholingen zoals ‘Technisch lezen’, ‘Engels in de basisschool’ en ‘Flitskaarten’. ICT en alle mogelijkheden die daarbij horen hebben zijn interesse. Meindert heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Waar en Wanneer:

Cursusmoment 
Deze cursus is op dit moment niet in de planning.
Locatie: Joure

Deze cursus/ workshop kan incompany bij u worden gegeven.

Investering

Jouw investering in de cursus Prezi voor in de klas.
€ 99,-
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Studieniveau:

Deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.

Studie-investering:

4 uren, dit is inclusief contacturen.

Aanmelden

Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus Prezi


Incompany

De cursus Prezi maken voor in de klas kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.


Deze cursus is geregistreerd bij het lerarenportfolio met de code: 00800-96869. Na registratie worden 4 studie uren toegevoegd.