Masterclass: NLP in de basisschool

Bij alles wat we doen zijn we bezig met communicatie: de woorden die we gebruiken, onze gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop we staan, de plek waar we staan, ons stemgebruik, onze ademhaling. Bij alles wat we meemaken is communicatie aanwezig. Niet-communiceren kan niet. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een communicatiemethodiek, helder en effectief. NLP gaat over gemakkelijker en effectiever communiceren met jezelf en de ander. Over het stellen en realiseren van doelen. Over het denken in mogelijkheden.

Non-verbale en verbale communicatie

NLP is een waardevolle aanvulling op het effectief lesgeven en omgaan met leerlingen. Door bewust gebruik te maken van verbale en non-verbale communicatie en door het inzetten van het juiste taalgebruik kun je jezelf en de leerlingen beter motiveren. Ben je in staat om het beste uit jezelf en je leerlingen te halen.
NLP wordt wel de kunst van succesvol functioneren genoemd. Succes heeft dan betrekking op alles wat voor jou succes inhoudt. Het kan gaan over relaties met anderen, de mogelijkheid om plezier te kunnen maken, het ontdekken wat jou versterkt en wat jou energie geeft.

NLP in de basisschool maakt je bewust van gedragspatronen, van onbewuste overtuigingen die bepalen hoe je doet, wat je doet en hoe je je voelt. Het gaat over het samenspel tussen het bewuste en het onbewuste. Door je daarvan bewust te worden kun je keuzes maken in het gedrag dat je wilt laten zien.

Vier pijlers van NLP 

Masterclass: NLP in de basisschool is gebaseerd op vier pijlers: het opbouwen van rapport, waarbij het gaat om het opbouwen van een relatie met anderen en jezelf. De tweede pijler is het zintuiglijk bewustzijn: als je al je zintuigen gebruikt wordt de wereld veel rijker. De derde pijler is het resultaatgericht denken: je leert denken in termen van wat je wilt en dat kan je helpen om de beste keuzes te doen. De vierde pijler gaat over de flexibiliteit van gedrag. Als je huidige aanpak niets oplevert kun je een andere aanpak hanteren, zodat je het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt.

Doe anders

Een gevleugelde uitspraak binnen NLP luidt: ‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.’ Anders gezegd: jij hebt een beeld van jouw wereld. Die wereld is wat jij er van denkt. Als je iets anders denkt verandert je wereld. Als je blijft denken zoals je dat altijd deed, blijf je doen wat je altijd hebt gedaan en krijg je ook wat je altijd kreeg. Ben je daar tevreden over? Ga er vooral mee door. Ben je niet tevreden? Doe wat anders: kom naar deze training.

De kracht van taal

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, ouders en professionals die meer willen weten over NLP. 

Voor leerkrachten:

  • die succesvol willen zijn in hun werk
  • die het effect van hun communicatie willen ervaren
  • die communicatie willen inzetten als kracht
  • die in oplossingen willen denken
  • die keuzes willen maken
  • die energie over willen houden tijdens het lesgeven
Wat bieden wij aan:

Drie krachtige bijeenkomsten waarin je ontdekt wat NLP is, hoe en wanneer je NLP kunt inzetten. Tijdens deze cursus zullen theorie en oefening elkaar afwisselen. Bijeenkomsten waar plezier voorop staat bij het leren, waar wordt geleerd door te ervaren. Want leren door doen leidt tot inzicht, waarna je meteen met het geleerde aan de slag kunt.

Rudy van der Noord met NLP
Rudy van der Noord
Docent: 

Rudy van der Noord, onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken, NLP-master. Rudy geeft naast de Masterclass: NLP in de basisschool de masterclass Systemisch werken, oplossingsgerichte kindgesprekken, kinderen met faalangst in je klas en coöperatief leren, praktisch aan de slag.

Waar en Wanneer:
Cursusmoment 

Locatie: Sneek. Het proeflokaal, markstraat 27, 8601 CS.
Neem de trap naar boven en je komt in een gezellige ruimte.

Investering

Jouw investering in deze training bedraagt
€ 275,-
Dit is inclusief reader.
Koffie, thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig. 
Studie-investering: 21 uren, dit is inclusief contacturen. 

Certificering

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.


Aanmelden

Ik wil mij graag aanmelden voor de Masterclass: NLP in de basisschool


Ik wil meedoen maar kan niet, wat nu?

Ik wil graag meedoen met deze cursus maar de data die nu op de site staan passen mij niet. Ik wil graag op de lijst zodat ik een mailing kan ontvangen zodat ik de volgende keer eventueel mee kan doen. Klik hier voor het formulier: ik wil graag op de lijst.

Incompany

De Masterclass: NlP in de basisschool kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.