kinderyoga in de basisschool

Kinderyoga in de basisschool

In ons dagelijks leven krijgen kinderen te maken met veel prikkels en ze nemen die onrust mee de klas in. Kinderyoga draagt op een speelse en niet-prestatiegerichte manier bij aan rust, ontspanning, concentratie en zelfvertrouwen. Verder ontwikkelen kinderen met behulp van yoga een groter zelfbewustzijn, wat ook een positief effect op de verbindingen met anderen heeft. Kinderen voelen zich door de oefeningen zowel lichamelijk als emotioneel beter en bovendien draagt yoga bij aan een goede sfeer in de groep.

Kinderyoga is wekelijks in te zetten in de vorm van een complete yogales of dagelijks op korte momenten tussendoor. Wil je meer weten over de basisbeginselen van kinderyoga in de klas? Dan is dit de cursus voor jou!

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten  (betrokken bij groep 1 t/m 8) die meer ruimte willen maken voor welzijn en ontspanning in de klas. Er is geen specifieke voorkennis nodig om de cursus te volgen.

Wat bieden wij aan:

Na het volgen van deze cursus ken je de basisbeginselen van kinderyoga en ben je in staat om zelf kinderyoga in te zetten in jouw klas. Je beschikt over voldoende theoretische kennis en kent verschillende yogaoefeningen. Denk daarbij aan ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen en ontspanningstechnieken. Tijdens de cursus is er aandacht voor verschillen bij het aanbieden van kinderyoga in de onderbouw en kinderyoga in de bovenbouw.

Studiebelasting: 

De totale studiebelasting is ongeveer 14 uur. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Daarnaast wordt van je verwacht dat je in de klas gaat oefenen met kinderyoga.

Wanneer:

Deze cursus staat op dit moment niet in de planning.

Locatie: 
De eerste cursus wordt gegeven in Dokkum, de tweede cursus in Joure.
Exacte locatie volgt.

Docent:

Tryntsje Rekker

Tryntsje Rekker is gecertificeerd docente kinderyoga en mindfulnesstrainer voor kinderen. Door middel van yoga en mindfulness wil Tryntsje aan kinderen kennis en vaardigheden mee geven die direct toe te passen zijn én die een leven lang mee gaan.

Investering

Jouw investering in deze training is € 345,-

Dit is inclusief materiaalkosten, koffie en thee.

Certificering

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. De cursus ”kinderyoga in de basisschool” is geregistreerd in het lerarenportfolio. Na het volgen van de cursus worden 14 registeruren toegevoegd.


Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus kinderyoga


Ik wil meedoen maar kan niet, wat nu?

Ik wil graag meedoen met deze cursus maar de data die nu op de site staan passen mij niet. Ik wil graag op de lijst zodat ik een mailing kan ontvangen zodat ik de volgende keer eventueel mee kan doen. Klik hier voor het formulier: ik wil graag op de lijst.

Incompany

Deze cursus kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. 


Wist u dat wij ook een teamscholing systemisch werken hebben.


Ook interessant voor de onderbouw

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Eén reactie

 1. Het is zo leuk om kinderyoga in een klas te geven. Ik heb geen opleiding hiervoor, beoefen wel zo n 30 jaar zelf yoga.
  Elke ochtend begin ik met begroeten, welke dag, wie missen we vandaag. En dan: heb je vandaag alles meegenomen: we kloppen de voeten, benen, gaan met een plofje zitten, kloppen armen, buik, rug, hoofd, oren, ogen , neus, mond, haren. Dan leggen we de handen op het hart of op de benen, zijn even stil. En ik eindig met: we maken er met zijn allen een mooie dag van.”
  Als ik in de loop van de dag merk dat kleuters druk zijn, wiebelig, ongezellig nar elkaar geef ik in de lege speelzaal een yoga les. Voor elk kind heb ik een grote sjaal. Alleen l het uitzoeken van een sjaal en het neerleggen van een sjaal geeft rust. De les pas ik aan het thema in de klas bv. winter/sneeuwpop, zaadje in de wind, dierentuin.
  En steeds weer worden de kinderen rustig en kalm en tolerant.
  En ik krijg er energie van.

  Wat heerlijk om dit te mogen doen.

  Kleurrijke groet,
  Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.