hartjes tekenen

De kracht van GEVOELigheid…

Cursus

Hooggevoelige kinderen komen voor in elke klas. Wist je dat in iedere groep gemiddeld 5 hooggevoelige kinderen zitten?

Dat ruim de helft van deze kinderen vastloopt in ons onderwijssysteem terwijl maar 10% van de leerkrachten bekend is met hooggevoeligheid. Ondanks dat deze groep kinderen creatieve snelle denkers zijn, cognitief veelal bovengemiddeld scoren lijkt het hedendaagse onderwijssysteem ze niet goed te passen.

Terwijl deze groep kinderen beschikt over prachtige kwaliteiten die ze ver kunnen brengen in onze snel groeiende samenleving. Hun creativiteit, oplossingsgerichtheid en enorm gevoel voor rechtvaardigheid,  maken de wereld een beetje mooier.  Zij mogen leren hun gevoeligheid in te zetten als kracht. Als leerkracht of ouder heb je hier een dankbare taak in.

Herken de behoeften van hooggevoelige kinderen

Tijdens deze tweedaagse training ontdekken we de kenmerken van gevoeligheid waarbij we onderscheid maken tussen hooggevoeligheid en hoogstimulativiteit.  Na afloop ben je in staat het hooggevoelige kind te herkennen en aan te sluiten bij zijn specifieke behoefte. Daarnaast gaan we ervaren hoe materialen bij kunnen dragen aan cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling. We gaan ontdekken of jij als gevoelige volwassen je kwaliteiten optimaal durft in te zetten zowel in je privé als werksituatie. Ook als niet gevoelige volwassenen onderzoeken we hoe jullie elkaar kunnen aanvullen en inspireren. Het wordt een ontdekkingsreis voor de gevoelige en niet gevoelige volwassenen waarin het kind centraal zal staan.

Voor wie:

De workshop: “De kracht van GEVOELigheid” is bedoeld voor professionals die het verschil willen maken voor de groep hooggevoelige kinderen. Oog willen hebben voor de kwaliteiten van deze kinderen, gevoeligheid in leren zetten als kracht.

Wat bieden we aan:

Gedurende twee dagdelen gaan we in op theoretische achtergrondkennis vanuit wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast gaan we aan de slag met casussen vanuit de praktijk zodat het geleerde direct inzetbaar is in de praktijksituatie. Ook gaan we oefenen met materialen en werkvormen die ondersteunend zijn in de ontwikkeling van hooggevoelige kinderen.

Aan het einde van het traject:

Ben jij in staat het hooggevoelige kind te herkennen, aan te sluiten bij zijn behoefte d.m.v. het toepassen van de juiste communicatietechnieken en werkvormen. Het kind aan te moedigen zijn kwaliteiten in te zetten zodat hij tot een optimale ontwikkeling komt. Daarnaast zal de workshop voor de gevoelige volwassenen herkenning en handvatten bieden. Voor de niet hooggevoelige volwassenen zal de workshop naast handvatten veel inzicht bieden.

Nancy Koppers

Docent: Nancy Koppers is expert ‘Hooggevoeligheid’. Als gedragsspecialist heeft zij als expertisepunt Hooggevoeligheid. In haar eigen praktijk begeleidt ze kinderen, ouders en professionals hoe om te gaan met dit onderwerp. Naast haar eigen praktijk is Nancy intern begeleider op een basisschool.

Waar en Wanneer

Locatie in Meppel

Cursusmoment 1.
Drie bijeenkomsten
Maandag 6 mei 2019 van 19.00 tot 21.15.
Maandag 20 mei 2019 van 19.00 tot 21.15.
Maandag 27 mei 2019 van 19.00 tot 21.15

Cursus moment 2.
Drie bijeenkomsten
Maandag 7 oktober 2019 van 19.00 tot 21.15.
Maandag 14 oktober 2019 van 19.00 tot 21.15.
Maandag 28 oktober 2019 van 19.00 tot 21.15

Investering

De investering in deze training bedraagt
€ 190,- (dit is inclusief BTW)
Dit is inclusief reader.
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.

Studie-investering: 9 uren, dit is inclusief contacturen. 

Certificering

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. 

Mocht U vragen hebben over hooggevoelige kinderen of over deze cursus u kan  altijd mailen naar info@semko.nl. Klik op het woord aanmelden om u in te schrijven voor de cursus. U vult het contactformulier in en wij zullen binnen een dag een bevestiging van aanmelding sturen. 

Aanmelden

Incompany

De cursus: de kracht van gevoeligheid kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.


Deze cursus is geregistreerd bij het lerarenportfolio met de code: 00700-97262. Na registratie worden 12 studie uren toegevoegd.

CRKBO logo