Boomwhackers in je klas.

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten van groep 3 tot 8, intern begeleiders en directeuren.

Een boomwhacker is een percussie instrument. Het zijn holle plastic buizen met elk zijn eigen toon. Je kan er op een hele laagdrempelige manier muziek mee maken. Het bespelen van de boomwhackers stimuleert de motoriek en het is gegarandeerd plezierig.

Het is makkelijk om met boomwhackers muziek te maken. Toch is het goed om gericht te oefenen. Wat geleerd wordt in deze cursus kan je direct de volgende dag gebruiken.

Boomwhackers = plezier

Voor wie:

Voor leerkrachten
• die meer plezier in de klas willen hebben.
• die samen met de klas muziek willen maken.
• die muziek terug in de klas willen hebben.
• die verder kijken dan rekenen en taal alleen.

Wat bieden wij aan:

Onze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten.
Bijeenkomst 1: In deze bijeenkomst leer je het muziekinstrument kennen. Je gaat aan de slag met de verschillende mogelijkheden van de Boomwhackers en krijgt suggesties om meteen in de klas toe te passen.
Bijeenkomst 2: We kijken terug naar de vorige les. We wisselen praktijkervaringen uit. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag om het geleerde te borgen.

Wat krijgt u:

Aan het einde van deze cursus kan je direct aan de slag met boomwhackers. Je kan zelf spelen en aan de slag met jouw groep.
Je hebt ervaren hoe leuk de boomwhackers zijn.

Muziekspecialist:
Berthea de Boer is docent in boomwhackers en orff instrumenten.

Berthea de Boer

Berthea de boer is opgeleid tot vakspecialist Muziek. Berthea heeft jaren lesgegeven op basisscholen. Zo heeft ze op verschillende scholen het muziekonderwijsvorm gegeven. Ze heeft muzikale projecten bedacht en uitgevoerd, blokfluitgroepen en schoolkoren geleid en dwarsfluitles gegeven. Muziek is haar passie en het plezier in muziek maken wil ze doorgeven aan kinderen en leerkrachten. Berthea geeft workshops aan kinderen en training aan leerkrachten zoals: ‘Wat zijn Orff instrumenten’.

Waar en Wanneer:

Cursus 1. Locatie in Leeuwarden
Maandag 4 november 2019 van 19.30 tot 21.15
Maandag 18 november 2019 van 19.30 tot 21.15

Studieniveau:

deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig. Studie-investering: 5 uren, dit is inclusief contacturen.

Lady Gaga (deze kinderen zijn ongeveer twaalf jaar oud)

Investering

Uw investering in deze training is € 115,-
Materiaal kosten €30,-
U krijgt de eerste set Boomwackers bij deze cursus. (u kunt er voor kiezen om de eerste set niet te nemen. Dan betaalt u geen materiaal kosten)

Certificering: na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Aanmelden

Mocht u vragen hebben u kunt altijd mailen naar info@semko.nl

Klik op het woord aanmelden om u in te schrijven voor de cursus. U vult het contactformulier in en wij zullen binnen een dag een bevestiging van aanmelding sturen.

Aanmelden
Incompany

Deze cursus kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.


Deze cursus is geregistreerd bij het lerarenportfolio met de code: 00700-97175. Na registratie worden 13 studie uren toegevoegd.


Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.


CRKBO logo