Muziek coaching door een vakleerkracht

Muziek coaching is samen leren en samen ontwikkelen. Muziek verbindt mensen over de hele wereld. Samen muziek maken is samen communiceren, zelfs als je elkaars taal niet spreekt, want muziek is de taal die iedereen spreekt. Muziek geeft jong en oud een manier om gevoelens te uiten en ervaren. Muziek raakt: het doet je verwonderen en herinneren. Muziek is een heel sterk communicatiemiddel. Ritme, toonhoogte, maat, deze componenten begrijpen en gebruiken kinderen eerder dan daadwerkelijke woorden. Je zou kunnen zeggen dat er eerder gecommuniceerd kan worden via muziek dan met taal. Bij mensen die met muziek bezig zijn werken hun rechter en linker hersenhelft meer samen, zodat hun brein flexibeler wordt. En je hoeft er niet goed in te zijn, áls je er maar mee bezig bent.

Meer muziek in de klas

Iedereen weet dat muziek goed is voor jezelf en voor de kinderen. Het is belangrijk dat er aandacht is voor muziek. Er worden vakleerkrachten ingehuurd en er worden methoden gekocht of youtube aangezet. Maar nog mooier is het wanneer de leerkracht zelf aan de slag gaat met muziek. Spannend wanneer de leerkracht denkt dat hij of zij niet zo goed is in het geven muziek. Toch kan iedereen muziekles geven. Want muziek moet je gewoon doen!

Muziek coaching/ co-teaching is een manier om zelfvertrouwen te krijgen om muziek te maken. Wat is een goede muziek les en hoe heb je ronduit plezier met de kinderen.

Je hoeft niet als een nachtegaal te zingen of viool te spelen om een goede muziekles te geven.

Coach: Berthea de Boer is gediplomeerd muziekkunstenaar en kan mensen op een positieve manier begeleiden om muzieklessen te geven. Je gaat samen met Berthea les geven en samen voorbereiden. In een korte tijd zal jij als leerkracht op een andere manier muziek les geven en zal de klas veel plezier hebben in de muzieklessen.

Berthea de Boer muziek coaching

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over muziekcoaching door een vakleerkracht

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragenOnderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.

Meer muziek in de klas

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.