De Khan Academy is een non-profit organisatie gecreëerd door Salman Khan. Het is een innovatief leerplatform dat gratis is te gebruiken via internet. Door middel van een prachtige website wordt het rekenonderwijs stapje voor stapje uitgelegd en kunnen kinderen oefeningen doen om vaardig te worden. De eerste rekensommen zijn simpel maar hoe verder je komt hoe moeilijker het rekenen wordt. Uiteindelijk eindig je met formules en algebra. Een enorme uitdaging voor kinderen en volwassenen.

Kinderen met een wiskundeknobbel zullen het programma fantastisch vinden. Ze werken individueel aan eigen leerdoelen. Mocht een kind in de problemen raken dan komt er een signaal binnen via de coachingsmodule en kunnen ze een filmpje bekijken met uitleg. Op dit moment wordt de site vertaald in het Nederlands. De uitleg is in het Engels maar laat u niet verleiden door snel te oordelen dat het Engels te moeilijk is voor kinderen. De uitleg is ook te volgen zonder geluid en dus zonder de Engelse taal. De stapjes die nodig zijn om een som op te lossen zijn heel duidelijk te zien en te begrijpen.

De Khan Academy wordt door duizenden scholen gebruikt over de hele wereld. Maar ook particulieren en volwassen kunnen aan de slag met de Khan Academy.

Voor wie:

De Khan Academy voor ouders is geschikt voor kinderen met een wiskundeknobbel. Voor kinderen die meer willen dan het rekenen op school. Wij kunnen een begeleider naar u toe sturen om de khan academy uit te leggen. We leren het zowel de ouders als de kinderen.

We kunnen ook op afstand coachen.

Randvoorwaarden:

We hebben een computer nodig die verbonden is met internet.

Begeleider:

Meindert Tjerkstra is specialist Taal. Hij geeft cursussen en teamscholingen zoals ‘Technisch lezen’, ‘Engels in de basisschool’ en ‘Flitskaarten’. ICT en alle mogelijkheden die daarbij horen hebben zijn interesse. Meindert heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Extra informatie:

Sal Khan over de Khan Academy. 


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over Khan Academy voor ouders


Naast de Khan academy voor ouders bieden we een ook scholing aan voor leerkrachten. Op school is de Khan academy heel goed te gebruiken voor met name de plus kinderen.


Wij hebben gratis onderwijsmateriaal