Begeleiding: een assistent in de klas

Kinderen niet kunnen geven wat ze nodig hebben is het meest frustrerende wat een leerkracht kan overkomen. Soms is een klas gewoon groot en soms zijn er gewoon veel unieke kinderen in een groep. Extra handen in de klas zijn dan een uitkomst. Iemand die een groepje kinderen op de gang neemt of een kind individueel begeleid. Daarnaast kan de assistent handelingsplannen uitvoeren en of in de klas rondlopen om te helpen. Alles is mogelijk in overleg met de assistent.

Aanvliegroute

Zowel ouders als scholen kunnen een assistent bij Semko Onderwijsbureau inhuren. Wanneer ouders een aanvraag doen dan is er contact geweest met school en staat school er open voor. Samenwerken is essentieel.

Onze assistenten

Al onze assistenten hebben een PABO diploma of een MBO 4 onderwijsassistent/ ondersteuner diploma. Allen hebben ervaring in het onderwijs. We kijken per vraag welke assistent het beste past. Zo hebben we assistenten die veel kennis hebben van autisme of dyslexie.

Effecten

Extra handen in de klas zal zorgen voor rust bij de kinderen en bij de leerkracht. Er zal ruimte ontstaan die gevuld kan worden met aandacht.

Individuele begeleiding van een kind zorgt voor vertrouwen en groei. De assistent kan aan pre teaching doen, begeleide inoefening of verlengde instructie. Naast dit alles zal de assistent coachend optreden en dat betekent dat er altijd gewerkt wordt om het zelfvertrouwen te doen laten groeien.

Overleg

Een assistent kan 1 tot 5 ochtenden per week beschikbaar zijn voor een school, een klas of een kind. Hoe dan ook, er is altijd overleg met de leerkracht en vaak ouders. Alle partijen weten wat er gebeurd zodat de werkwijze optimaal is.

Kosten

Een assistent kost €36,- per uur. Deze prijs is exclusief BTW

Contact

Stuur een mail naar info@semko.nl of vul het contactformulier in.


Ik zou graag meer informatie willen over een assistent in de klas

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen