Coaching leerkrachten didactiek

Coaching: voor leerkrachten in het basisonderwijs

De dagelijks planning, groepsplannen, handelingsplannen, mail, gespreksverslagen en nog veel meer. Wanneer je niet oppast verandert je werk van leerkracht naar administrateur. Hoe doe je zaken nu effectief, zodat je meer tijd over houdt voor de dingen die er echt toe doen.

Klik hier om verder te lezen.


Coaching: Video interactie begeleiding

Video Interactie Begeleiding (VIB) is een vorm van begeleiding die gebruikt wordt bij ondersteuning van leerkrachten en docenten, in de communicatie met een individuele leerling of een groep.

Coach is Mirjam van der Klei. Klik hier om verder te lezen.


ABC-traject van Jan Oudeboon

Ben je een ambitieuze leraar die nog beter wil worden? Nodig Jan dan uit voor een klassenobservatie en een reflectieve dialoog. Jan kijkt als onderwijsprofessional naar jouw stijl van lesgeven en zal deze analyseren. Hij zal vooral veel vragen stellen en je laten reflecteren op je eigen les en handelen.

ABC-begeleider is Jan Oudeboon. Klik hier om verder te lezen.


Coaching: muziekvakleerkracht als coach

Iedereen weet dat muziek goed is voor jezelf en voor de kinderen. Het is belangrijk dat er aandacht is voor muziek. Er worden vakleerkrachten ingehuurd en er worden methoden gekocht of youtube aangezet. Maar nog mooier is het wanneer de leerkracht zelf aan de slag gaat met muziek. Spannend wanneer de leerkracht denkt dat hij of zij niet zo goed is in het geven muziek. Toch kan iedereen muziekles geven. Want muziek moet je gewoon doen!

Muziek coaching/ co-teaching is een manier om zelfvertrouwen te krijgen om muziek te maken. Wat is een goede muziek les en hoe heb je ronduit plezier met de kinderen.

Coach is Berthea de Boer. Klik hier om verder te lezen.


Wie zijn de mensen van Semko? Klik hier om onze gezichten te zien.