Coaching leerkrachten pedagogiek

De juiste lijn uitzetten

Een uitspraak in het onderwijs is dat na de herfstvakantie de sfeer in de groep beter wordt. Eerst de goudenweken en dan raken de kinderen langzaam gewend aan elkaar en aan de leerkracht. Maar wat doe je als de sfeer niet beter wordt en juist slechter gaat?

Een interventie met tekenen is een manier om het klimaat in de klas te verbeteren. Tekenen is een manier die we in de school heel goed kunnen gebruiken om kinderen de dagelijkse beslommeringen te laten verwerken en om voor zichzelf een veilige plek te creƫren.

Coach is Linda Walinga. Klik hier om verder te lezen.


Coaching: voor leerkrachten in het basisonderwijs

De dagelijks planning, groepsplannen, handelingsplannen, mail, gespreksverslagen en nog veel meer. Wanneer je niet oppast verandert je werk van leerkracht naar administrateur. Hoe doe je zaken nu effectief, zodat je meer tijd over houdt voor de dingen die er echt toe doen.

Klik hier om verder te lezen.


ABC-traject van Jan Oudeboon

Ben je een ambitieuze leraar die nog beter wil worden? Nodig Jan dan uit voor een klassenobservatie en een reflectieve dialoog. Jan kijkt als onderwijsprofessional naar jouw stijl van lesgeven en zal deze analyseren. Hij zal vooral veel vragen stellen en je laten reflecteren op je eigen les en handelen.

ABC-begeleider is Jan Oudeboon. Klik hier om verder te lezen.


Coaching: Video interactie begeleiding

Video Interactie Begeleiding (VIB) is een vorm van begeleiding die gebruikt wordt bij ondersteuning van leerkrachten en docenten, in de communicatie met een individuele leerling of een groep.

Coach is Mirjam van der Klei. Klik hier om verder te lezen.


Een cursus of teamscholing over pedagogiek. Jezelf ontwikkelen is jezelf coachen.