Coaching kinderen

Bijles en huiswerkbegeleiding van Semko

Een kind dat met plezier naar school gaat en zelfvertrouwen heeft, dat is wat ouders en leerkrachten willen. Als het op school niet goed gaat zal het kind signalen afgeven. Het kan te maken hebben met de sfeer in de klas of omdat kinderen een achterstand hebben met leren. Kinderen die merken dat ze een achterstand hebben zijn vaker onzeker.

Klik hier om verder te lezen over bijles en huiswerkbegeleiding.


Beeldende therapie

Problemen thuis of op school kunnen er toe leiden dat je niet lekker in je vel zit en je je draai niet meer kan vinden. Faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, angst, boosheid…. Er over praten is niet altijd even gemakkelijk.

Met Beeldende Therapie krijg je de ruimte om gevoelens te uiten en te verwerken. Klik hier om verder te lezen over beeldende therapie.


Khan academy voor ouders

De Khan Academy is een non-profit organisatie gecreëerd door Salman Khan. Het is een innovatief leerplatform dat gratis is te gebruiken via internet. Door middel van een prachtige website wordt het rekenonderwijs stapje voor stapje uitgelegd en kunnen kinderen oefeningen doen om vaardig te worden. De eerste rekensommen zijn simpel maar hoe verder je komt hoe moeilijker het rekenen wordt. Uiteindelijk eindig je met formules en algebra. Een enorme uitdaging voor kinderen en volwassenen.

Klik hier om verder te lezen: Khan Academy voor ouders

Een assistent in de klas

Kinderen niet kunnen geven wat ze nodig hebben is het meest frustrerende wat een leerkracht kan overkomen. Soms is een klas gewoon groot en soms zijn er gewoon veel unieke kinderen in een groep. Extra handen in de klas zijn dan een uitkomst. Iemand die een groepje kinderen op de gang neemt of een kind individueel begeleid. Het coachen van kinderen heeft als doel om zelfvertrouwen te kweken bij de kinderen.

Klik hier om verder te lezen: een assistent in de klas.


Naast het coachen van kinderen, coachen we ook leerkrachten, intern begeleiders en directeuren. Ga naar onze coachingspagina om verder te lezen.