Coaching (startende) directeuren door Jan Oudeboon

Jan wordt vaak gevraagd directeuren te begeleiden en te coachen. Lastige zaken worden geanalyseerd en van advies voorzien. Jan maakt gebruik bij coaching directeuren van het ABC-traject. ABC staat voor adviseren, begeleiden en coachen.

Het ABC-traject is zeer geschikt voor startende directeuren die door ‘de waan van de dag’ niet meer aan hun wezenlijke onderwijstaken toekomen. Hoe geef je leiding aan een team in een transitieproces en hoe zet je je teamleden in hun kracht?  Wat is je visie op onderwijs en hoe krijg je de missie van je school helder en concreet voor het voetlicht van je team?

Jan Oudeboon doet aan coaching directeuren
Jan Oudeboon

ABC-Begeleider

Drs. Jan Oudeboon (MES) is een man uit de praktijk; zo was hij leraar, schoolleider, directeur Onderwijs, directeur-bestuurder en inspecteur van het Onderwijs. Tegenwoordig is hij onderwijsadviseur.


Jan staat bekend als een man met kennis van zaken. Hij heeft honderden scholen doorgelicht en weet als geen ander de vinger op de spreekwoordelijke zere plek te leggen. Dit alles doet hij op een professionele en kundige manier. Als directeur kan je heel veel van Jan Oudeboon leren.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de coaching directeuren van Jan Oudeboon

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.