De stempeldoos in gebruik

Een ABC-traject voor leerkrachten, directeuren of directeur-bestuurders. ABC staat voor adviseren, begeleiden en coachen.

Professionele dialoog met leraren

Ben je een ambitieuze leraar die nog beter wil worden? Nodig Jan dan uit voor een klassenobservatie en een reflectieve dialoog. Jan kijkt als onderwijsprofessional naar jouw stijl van lesgeven en zal deze analyseren. Hij zal vooral veel vragen stellen en je laten reflecteren op je eigen les en handelen. Die reflecties geven inzicht in jouw manier van lesgeven. Meestal komen er vakinhoudelijke, pedagogische, didactische en logistieke zaken aan de orde. Wat gaat er goed en wat zijn op dit moment de belangrijkste ontwikkelpunten. Het ABC-traject is geschikt voor startende leerkrachten, maar ook voor leerkrachten die vakbekwaam willen worden of willen blijven.

Startende directeuren en ABC-traject

Jan wordt vaak gevraagd startende directeuren te begeleiden. Lastige zaken worden geanalyseerd. Naast coachen kan tussentijds altijd advies of begeleiding worden gevraagd.

Het ABC-traject is zeer geschikt voor startende directeuren die door ‘de waan van de dag’ niet meer aan hun wezenlijke onderwijstaken toekomen. Hoe geef je leiding aan een team in een transitieproces en hoe zet je je teamleden in hun kracht?  Wat is je visie op onderwijs en hoe krijg je de missie van je school helder en concreet voor het voetlicht van je team?

Directeur-bestuurders  

‘It’s lonely at the top’ en veel directeur-bestuurders weten dat. Jan heeft – in de tijd dat hij zelf directeur-bestuurder was – altijd gebruik gemaakt van de adviezen, ervaringen en het analytisch vermogen van specialisten in hun vak. Jan neemt met zijn veertig jaar in het onderwijs een schat aan ervaringen mee. Regelmatig doet hij een ABC-traject met een directeur-bestuurder die een moeilijke kwestie nader wil bespreken en analyseren. Jan beheerst ‘de kunst van het vragen stellen’.

ABC-Begeleider

Jan Oudeboon is coach en onderwijsadviseur bij Onderwijsbureau Semko
Jan Oudeboon

Drs. Jan Oudeboon (MES) is een man uit de praktijk; zo was hij leraar, schoolleider, directeur Onderwijs, directeur-bestuurder en inspecteur van het Onderwijs. Tegenwoordig is hij zelfstandig onderwijsadviseur.

Wilt u gebruik maken van de diensten van Jan Oudeboon in een ABC-traject, stuur dan een bericht naar info@semko.nl of ga naar ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intakegesprek te plannen. Zet in het bericht als onderwerp: ABC-traject.