Op de basisschool komen in de loop van tijd heel veel onderwerpen aan de orde. Elke leerkracht voegt iets toe van alle kennis die er in de wereld is. Naast de leerkracht wordt er een methode gebruikt, in thema’s gewerkt en is er internet voor vele suggesties. Als Semko gaan wij daar iets aan toevoegen. Het levende bronnenboek.

We hebben een groot netwerk van mensen die graag les willen geven over het onderwerp waar zij veel van weten. We hebben twee verschillende vormen. Een interactieve spreekbeurt waarbij de spreker met veel kennis vertelt over een onderwerp met de hulp van foto’s en materialen. De tweede vorm is een actieve workshop waarbij de kinderen iets doen of maken. Dit levende bronnenboek sluit aan bij de thema’s of methodelessen die behandeld worden.

Het levende bronnenboek is kennismaken met beroepen, ambachten, hobby’s en talenten. De docenten zijn gepassioneerd over het onderwerp waar ze les over geven. Zo brengen we de echte wereld bij de scholen naar binnen. Doe je mee?   

Een school/stichting/BSO kan losse spreekbeurten of workshops aanvragen. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. U kunt bellen of mailen voor meer informatie. 


Drama, muziek en andere creatieve vormen

Natuur

Geschiedenis en aardrijkskunde

Beroepen en maatschappij


Wil jij een interactieve spreekbeurt geven of een actieve workshop? Klik dan hier voor meer informatie.

Wie geven er allemaal een workshop of een spreekbeurt?
Tjeerd Ligthart (Sneek)
Jan van Berkum (Sneek)
Hendrikus Schokker (Oudehaske)
Edith Bakker (Tjerkwerd)
Johan Dijkstra (Joure)
Martsje de Jong (Bitgum)
Amarins van den Berg (Joure)
Geert Benedicutus (Joure)
Janny van Reenen (Gorredijk)
Tamme Hoekstra (Surhusterfean)
Justine Makkes van der Deil (Joure)
Marcella de La Porte (Sneek)
Dierenambulance (Mar en Fean)
Ria Kroes (Leeuwarden)
Dierenasiel Nomadenhof (Sneek)
Binnema Bloemsierkunst (Sneek)
Heleen Versteegen (Heeg)
Cees de Wit (Heerenveen)