Dit is een actieve workshop
Geschikt voor groep 6 tot en met 8

Hendrikus Schokker werkt al jaren in de bouwwereld. Hij kan met passie vertellen over hoe een gebouw tot stand komt. Veel gebouwen hebben een gevel met (bak)stenen die gemaakt worden van klei. Hoe mooi is het dat de kinderen zelf bakstenen maken van door hen bewerkte klei die vervolgens kunnen worden gebruikt in een gevel, of als boekensteun.

Met een groep van ongeveer tien kinderen gaat Hendrikus aan de slag om de bakstenen te maken. Bij het maken van de stenen legt Hendrikus uit wat er allemaal gebeurt. Zo haalt hij de bouw in de school.

Deze workshop duurt ongeveer anderhalf uur.

De klei wordt na de bewerking nog afgebakken in de steenfabriek. Dit duurt ca 4 weken.

Formulier ‘Eigen bakstenen’

Na het invullen van onderstaand formulier wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Samen met u wordt een geschikt moment gepland.

Klik hier om meer workshops te bekijken.

Wat maakt deze workshop tot een succes?
De leerkracht en eventueel stagiaires zijn in de klas om mee te helpen.

Ik wil graag de workshop eigen bakstenen aanvragen


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

Hendrikus is ook werelddocent

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.