Tekenen

Workshops voor leerkrachten

Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.  


Workshop: systemisch werken

Wat is systemisch werken en hoe kan het je helpen met orde houden. Het besef dat alles een systeem heeft, is opzienbarend. Docent van deze workshop is Rudy van der Noord.


Workshop: NLP

Wat is NLP? Wat doet communicatie in een groep? Door bewust gebruik te maken van verbale en non-verbale communicatie en door het inzetten van het juiste taalgebruik kun je jezelf en de leerlingen beter motiveren. Docent van deze workshop is Rudy van der Noord.


Workshop: kindgesprekken

In ons werk in het onderwijs zijn we gewend om tegen de leerlingen te praten. En als we zien dat de leerresultaten tegenvallen of als we gedrag waarnemen waar we niet tevreden over zijn dan zijn we gewend om dit met de collega’s, de IB-er of de ouders te bespreken. We spreken dan over de leerling. We maken prachtige plannen, stellen doelen vast die binnen een bepaalde tijd behaald moeten worden en gaan druk aan de slag.

Maar hoe zou het zijn als we eens met het kind gaan praten? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met kindgesprekken.

Docent van deze workshop is Rudy van der Noord. Klik hier om verder te lezen over deze workshop.


Workshop: faalangst

Faalangst wat doet het met het kind. Na deze workshop kan je je beter verplaatsen en heb je tips gekregen om te signaleren. Docent van deze workshop is Rudy van der Noord.


Workshop: hoe om te gaan met scheiding 

In praktisch elke klas zijn er kinderen met gescheiden ouders. Het aantal echtscheidingen groeit nog steeds. Elke leerkracht heeft te maken met dit onderwerp. Tijdens deze workshop krijg je tips en leer je signalen op te merken. Na afloop hebt u zicht op de problematiek van de echtscheiding.

Docent van deze workshop is Mettalina Baarda. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: Kindertekeningen, wat beteken ze?

Wat zit er achter een tekening? In overleg met Linda wordt een kindertekening door alle kinderen gemaakt. Na de les worden de tekeningen op tafel gelegd en ga je de tekeningen samen met Linda bespreken. Wat zie je en wat kan je ermee.  Docent van deze workshop is Linda Walinga. (lees meer over deze workshop)


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Dit zijn workshops van ongeveer een uur. We bieden ook teamscholingen en cursussen aan.