Workshops voor leerkrachten


Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.


Workshop: drama in de klas

Aan de slag met praktische drama. De workshop drama wordt gegeven door Janny van Reenen. Janny heeft vele verschillende drama lessen die ze kan aanbieden. Met elkaar drama/ toneel beleven is gegarandeerd plezier. Janny geeft een teamscholing drama. Deze workshop is de hele korte versie van de scholing. 


Workshop: Orff instrumenten bij de kleuters

Elke school heeft ze en toch worden ze nauwelijks gebruikt. Wat zijn Orff instrumenten en wat kan je er mee doen. De docent van deze workshop is Berthea de Boer


Workshop: boomwhackers, op een makkelijke manier samen muziek maken

In twee avonden leer je wat boomwhackers zijn en wat je er mee kan. We gaan aan de slag met verschillende werkvormen. De docent van deze workshop is Berthea de Boer.


Workshop: Creatief denken in het onderwijs

Creatief denken krijgt een steeds grotere rol in het ‘leren van de toekomst’, het is een van de 21st Century Skills. En terecht, want het leven zit vol uitdagingen. Of het nou gaat om werk, school of andere activiteiten, het gaat niet altijd zoals verwacht. Wie creatief kan denken, kan kansen zien en flexibel zijn. Hij laat zich niet zomaar uit de weg slaan als dingen anders gaan dan de planning was. Ontdekken, ontwikkelen, fouten durven maken, hoort er allemaal bij. Bij de workshop creatief denken van 60 – 90 minuten gaan we allerlei oefeningen doen om de creatieve mindset te trainen.

Docent van deze workshop is Linda Sinnige. Klik hier om verder te lezen.

U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Muziek, drama, tekenen zijn de vakken waar kinderen van groeien. Samen spelen en samen plezier! Passie voor onderwijs