Mocht u belangstelling hebben voor een Semko Themadag. Stuur een mail naar info@semko.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een dag vol muziek (groep 3 tot 8)

Berthea de Boer, muziekspecialist, kan een dag vol muziek verzorgen. Op een dag waarbij de leerkracht niet aanwezig is neemt Berthea de klas over. De gehele dag door zijn er activiteiten die te maken hebben met muziek. Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas.

In overleg met de reguliere leerkracht wordt bepaald in hoeverre het rooster wordt vastgehouden. In elk geval zal over elke activiteit een ‘muziek-sausje’ gegoten worden. Het is een dag vol muziek plezier. 

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Berthea genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Berthea is beschikbaar: 3 dagen per week.


Een dag vol expressie (alle groepen)

Janny van Reenen kan een dag vol expressie verzorgen. De gehele dag zijn er expressieve activiteiten zoals muziek, taal, tekenen, verhalen en toneel. Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. Wanneer het nodig is kan Janny over spelling en rekenen een saus van expressie gieten.

In overleg met de reguliere leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas.

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Janny genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Janny is beschikbaar op: dinsdag en vrijdag.


Een dag vol taal (vanaf groep 5)

Juf Klaske Meester kan een dag vol taal verzorgen. Wat je allemaal met een pen kunt beschrijven is onbeschrijfelijk. Poëzie, artikels, bloggen, dagboeken, reflecties, liefdesbrieven, enquêtes, songteksten, verhalen, verdragen. Gedurende de dag wordt er met taal gespeeld op hele verschillende manieren.

Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. In overleg met de reguliere leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas.

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Klaske genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Klaske is beschikbaar op: dinsdag en donderdag.


Zou u zelf een themadag willen doen? Klik hier om de vacature tekst te lezen.